RİZE'DE Kİ TAŞ OCAĞI İSTANBUL'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Rize 06.12.2021 - 10:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2806+ kez okundu.
 

RİZE'DE Kİ TAŞ OCAĞI İSTANBUL'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Rize İkizdere İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen Taşocağına İstanbul’da yapılan protesto ile tepki gösterildi.     İkizdere Çevre Derneği İÇDER'in çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda çevrecilerin bir araya geldiği eylemde "Validebağ İkizdere susmayacağız Cengizler'e", "İkizdere taş ocağı olmasın!", "Ormanlar dereler sermaye değiller!" Direniş varsa umut da var" sloganları atılırken bir de basın açıklaması yapıldı.    İkizdere Çevre Derneği'nden Osman Baş'ın yaptığı açıklamada maden proje alanı Eskencidere Vadisi'nde "projenin bu hali ile işletilmesi durumunda fiziksel ve biyolojik çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribine, bozulmasına ve yok olmasına neden olacağı, ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' gerekli değildir' kararının teknik olarak yeterli ve uygun olmadığı" değerlendirilen bilirkişi raporuna dikkat çekilirken, hem liman hem de maden ocakları için ÇED süreçlerinin tamamının hukuka aykırı olduğu belirtildi.      Açıklamada hukuka açıkça aykırı olduğu anlaşılan projenin devam ettirilmesi ile kamunun zarar etmesine neden göz yumuluyor diye sorulurken İkizdere'de yaşanacak su krizi ile ilgili de ilerleyen zamanlarda bir forum düzenleneceği belirtildi. Eyleme Validebağ Dayanışması ve çeşitli illerden çevre dernekleri de destek verdi. Eylemin ardından katılımcılar kemençe eşliğinde horon oynadı.

Rize İkizdere İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen Taşocağına İstanbul’da yapılan protesto ile tepki gösterildi.

   
İkizdere Çevre Derneği İÇDER'in çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda çevrecilerin bir araya geldiği eylemde "Validebağ İkizdere susmayacağız Cengizler'e", "İkizdere taş ocağı olmasın!", "Ormanlar dereler sermaye değiller!" Direniş varsa umut da var" sloganları atılırken bir de basın açıklaması yapıldı.

  
İkizdere Çevre Derneği'nden Osman Baş'ın yaptığı açıklamada maden proje alanı Eskencidere Vadisi'nde "projenin bu hali ile işletilmesi durumunda fiziksel ve biyolojik çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribine, bozulmasına ve yok olmasına neden olacağı, ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' gerekli değildir' kararının teknik olarak yeterli ve uygun olmadığı" değerlendirilen bilirkişi raporuna dikkat çekilirken, hem liman hem de maden ocakları için ÇED süreçlerinin tamamının hukuka aykırı olduğu belirtildi.

    
Açıklamada hukuka açıkça aykırı olduğu anlaşılan projenin devam ettirilmesi ile kamunun zarar etmesine neden göz yumuluyor diye sorulurken İkizdere'de yaşanacak su krizi ile ilgili de ilerleyen zamanlarda bir forum düzenleneceği belirtildi. Eyleme Validebağ Dayanışması ve çeşitli illerden çevre dernekleri de destek verdi. Eylemin ardından katılımcılar kemençe eşliğinde horon oynadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi