RİZE'DE KÖY OKULUNA HAYAT VERDİLER

Eğitim 19.10.2020 - 22:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2630+ kez okundu.
 

RİZE'DE KÖY OKULUNA HAYAT VERDİLER

2002 YILINDA KAPANAN OKULU VİRANE OLMAKTAN YİNE ÖĞRETMENLER KURTARDI İkizdere ilçesinin Demirkapı köyünde bulunan ve öğrenci olmadığı için yıllardır kapalı bulunan Şehit Muharrem Ekşi İlkokulu daha önce okulda görev yapan öğretmen ve köylüler tarafından harabe olmaktan kurtarılarak çok amaçlı Köy Konağı olarak kullanılacak.        2002 Eylül’de öğrenci az olduğu için taşımalı eğitim kapsamına alınan Demirkapı-Şehit Muharrem Ekşi İlkokulunun bütün maddi giderlerini karşılayarak onartan Ziraat Mühendisi Yunus Demirli okulun bir odası Köy Müzesi ve Köy Derneğine tahsisi edilerek toplanma, taziye yeri tarzında düzenlenecek. Köyün ve köylülerin yararına çok amaçlı kullanılacak dedi. Okulun yeniden onarılmasına büyük katkıda bulunan okulun son Müdür ve öğretmeni Muhammet Turanlı ‘ Okulu 2002 yılının Eylül ayında kapadık.  Okulun her dershanesindeki sıralarda Öğrencilerin kitapları ve tahtalarda son işlenen ders özetleri, Araç gereç odasında her türlü araç. Müdür Odasında, bütün öğretmenlerin not defterleri, plan defterleri, öğretmen nöbet defterleri ve Çelik dolapta, tüm resmî evraklar bulunuyordu. Okul boş iken köyden birisine tahsis edildi. Ev olarak tahsis edildiği için bütün sınıflarda ve Araç odasında her ne varsa onları bir sınıfa sıkıştırmışlardı. Bu duruma ben ve Rahmetli Halit Ziya Demirli çok üzüldük.                                Okul Halit Ziya Demirli ’ye kiralandı      Durumu Valiye ilettik. Vali bey de okulu ihale ile Halit Ziya’ya kiraladı. Halit Ziya burada olmadığı için ihaleye ben girdim ve ilgilendim. Her ne kadar uğraştıysam boş binaya hasarlar verildi. Pencere camlarını kırarak içeri zarar verdiler. En son köyde çalışan su işçilerini lojmana değil de Müdür Odasına( resmi evrakların ) bulunduğu odaya yatırdılar. Çelik dolap ve evraklar talan edildi. Bu köydenim ve okulda emeğim geçtiği için neyin nerede olduğunu bilirim. Dağıtılan evrakların  60 ını toparladım arşivledim. Sonra Halit Ziya’nın Ziraat Mühendisi olan oğlu Yunus Demirli beni arayarak okulun tadilatı için ne gerekiyorsa yapalım masrafını ben karşılayacağım dedi.       Önce iç ve diş temizliğini yaptırdım. Çatısını değiştik, içini ve dışı duvarları boyattık, Çerçeveleri tamir ettik. Şimdi camları ve cam korkulukları takılacak. Bunları yaparken 20 gün isçi çalıştırdım. İşçileri günlerce özel arabamla Yağcılar köyündeki evlerinden alarak getirdim götürdüm. Öğle yemeklerini her gün ilçeye inerek aldım. Arabamla götürebileceğim bütün malzemeyi ben taşıdım. Güzel bir eser ortaya çıkardık’ dedi.

2002 YILINDA KAPANAN OKULU VİRANE OLMAKTAN YİNE ÖĞRETMENLER KURTARDI


İkizdere ilçesinin Demirkapı köyünde bulunan ve öğrenci olmadığı için yıllardır kapalı bulunan Şehit Muharrem Ekşi İlkokulu daha önce okulda görev yapan öğretmen ve köylüler tarafından harabe olmaktan kurtarılarak çok amaçlı Köy Konağı olarak kullanılacak.

      
2002 Eylül’de öğrenci az olduğu için taşımalı eğitim kapsamına alınan Demirkapı-Şehit Muharrem Ekşi İlkokulunun bütün maddi giderlerini karşılayarak onartan Ziraat Mühendisi Yunus Demirli okulun bir odası Köy Müzesi ve Köy Derneğine tahsisi edilerek toplanma, taziye yeri tarzında düzenlenecek. Köyün ve köylülerin yararına çok amaçlı kullanılacak dedi. Okulun yeniden onarılmasına büyük katkıda bulunan okulun son Müdür ve öğretmeni Muhammet Turanlı ‘ Okulu 2002 yılının Eylül ayında kapadık.  Okulun her dershanesindeki sıralarda Öğrencilerin kitapları ve tahtalarda son işlenen ders özetleri, Araç gereç odasında her türlü araç. Müdür Odasında, bütün öğretmenlerin not defterleri, plan defterleri, öğretmen nöbet defterleri ve Çelik dolapta, tüm resmî evraklar bulunuyordu. Okul boş iken köyden birisine tahsis edildi. Ev olarak tahsis edildiği için bütün sınıflarda ve Araç odasında her ne varsa onları bir sınıfa sıkıştırmışlardı. Bu duruma ben ve Rahmetli Halit Ziya Demirli çok üzüldük.

                              
Okul Halit Ziya Demirli ’ye kiralandı

    
Durumu Valiye ilettik. Vali bey de okulu ihale ile Halit Ziya’ya kiraladı. Halit Ziya burada olmadığı için ihaleye ben girdim ve ilgilendim. Her ne kadar uğraştıysam boş binaya hasarlar verildi. Pencere camlarını kırarak içeri zarar verdiler. En son köyde çalışan su işçilerini lojmana değil de Müdür Odasına( resmi evrakların ) bulunduğu odaya yatırdılar. Çelik dolap ve evraklar talan edildi. Bu köydenim ve okulda emeğim geçtiği için neyin nerede olduğunu bilirim. Dağıtılan evrakların  60 ını toparladım arşivledim. Sonra Halit Ziya’nın Ziraat Mühendisi olan oğlu Yunus Demirli beni arayarak okulun tadilatı için ne gerekiyorsa yapalım masrafını ben karşılayacağım dedi.

     
Önce iç ve diş temizliğini yaptırdım. Çatısını değiştik, içini ve dışı duvarları boyattık, Çerçeveleri tamir ettik. Şimdi camları ve cam korkulukları takılacak. Bunları yaparken 20 gün isçi çalıştırdım. İşçileri günlerce özel arabamla Yağcılar köyündeki evlerinden alarak getirdim götürdüm. Öğle yemeklerini her gün ilçeye inerek aldım. Arabamla götürebileceğim bütün malzemeyi ben taşıdım. Güzel bir eser ortaya çıkardık’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi