RİZE'DE KÖY TARİHİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLİK

Rize 17.01.2021 - 16:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1678+ kez okundu.
 

RİZE'DE KÖY TARİHİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLİK

Sinan Köy Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Sinan (PALİVAT) Köyü’nde bulunan tarihi ilkokulu restore edilerek gençlik merkezi haline getirilmesi amaçlandı. Köy gençleri el birliği yaptıkları çalışmaları oluşturdukları kamuoyu ile birlikte örnek oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bünyesinde bulunan; ancak taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köy İlkokulu’nun geçici kullanım hakkı Sinan Köy Muhtarlığı’na verildi. Bu karar köy gençliğinin yaptığı çalışma sonucunda verilen dilekçeye binaen verildi. Ardeşen Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi: “Dilekçenizde bahsi geçen, Müdürlüğümüze bağlı taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köyü İlkokulu’nun köy odası, kültür merkezi, halk eğitimi kursları ve gençlerin sosyal aktivitelerinde kullanılmak üzere geçici kullanım hakkı Muhtarlığınıza verilmiştir.” Alınan bu karar Sinan Köyü’nde sevinçle karşılanırken, köy gençliği hedeflerinin ilk etabına ulaşmalarının mutluluğunu yaşadı. Hatıralarımızı Canlandırıyoruz sloganı ile hareket ettiklerini belirten Sinan Köy Gençliği “1964 yılında kurulan 1998 yılında maalesef kapanan okulumuz atıl durumdaydı. Köy gençliği olarak el birliği bu okulumuzu köyümüzün faaliyetleri ve köy halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Hatıralarla dolu okulumuzu restore etmek istiyoruz ve dolayısıyla tarihimizi sahip çıkma arzusundayız. Öncelikle okulun içini ve çevresini temizledik. İlk etapta yapabileceklerimizi yaptık. Sonrasında okulumuzu restore etmek ve okulumuzu Gençlik Kültür Merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Bu projede emeği geçen başta Sinan Köy (PALİVAT) Gençliği olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi sıra geldi buranın restorasyonuna. Başta köyümüzün ileri gelen değerli büyüklerimiz olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Sizlerin vereceği destek biz gençlerin azim ve inancı ile hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sinan Köy Gençliği Tarihine Sahip Çıkıyor

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Sinan (PALİVAT) Köyü’nde bulunan tarihi ilkokulu restore edilerek gençlik merkezi haline getirilmesi amaçlandı. Köy gençleri el birliği yaptıkları çalışmaları oluşturdukları kamuoyu ile birlikte örnek oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bünyesinde bulunan; ancak taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köy İlkokulu’nun geçici kullanım hakkı Sinan Köy Muhtarlığı’na verildi. Bu karar köy gençliğinin yaptığı çalışma sonucunda verilen dilekçeye binaen verildi.

Ardeşen Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi: “Dilekçenizde bahsi geçen, Müdürlüğümüze bağlı taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köyü İlkokulu’nun köy odası, kültür merkezi, halk eğitimi kursları ve gençlerin sosyal aktivitelerinde kullanılmak üzere geçici kullanım hakkı Muhtarlığınıza verilmiştir.”

Alınan bu karar Sinan Köyü’nde sevinçle karşılanırken, köy gençliği hedeflerinin ilk etabına ulaşmalarının mutluluğunu yaşadı.

Hatıralarımızı Canlandırıyoruz sloganı ile hareket ettiklerini belirten Sinan Köy Gençliği “1964 yılında kurulan 1998 yılında maalesef kapanan okulumuz atıl durumdaydı. Köy gençliği olarak el birliği bu okulumuzu köyümüzün faaliyetleri ve köy halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Hatıralarla dolu okulumuzu restore etmek istiyoruz ve dolayısıyla tarihimizi sahip çıkma arzusundayız. Öncelikle okulun içini ve çevresini temizledik. İlk etapta yapabileceklerimizi yaptık. Sonrasında okulumuzu restore etmek ve okulumuzu Gençlik Kültür Merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Bu projede emeği geçen başta Sinan Köy (PALİVAT) Gençliği olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi sıra geldi buranın restorasyonuna. Başta köyümüzün ileri gelen değerli büyüklerimiz olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Sizlerin vereceği destek biz gençlerin azim ve inancı ile hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi