RİZE'DE KUŞ SESLERİYLE SAKIN HAYATA ALIŞAN ADAM

Rize 10.08.2020 - 00:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2948+ kez okundu.
 

RİZE'DE KUŞ SESLERİYLE SAKIN HAYATA ALIŞAN ADAM

Pazar Derebaşı köyünde yaşayan Selahaddin Akpak (83)sağlığını temiz hava ve doğa ile başbaşa olmaya bağlıyor       Rize'nin Pazar  İlçesi Derebaşı köyünde baba ocağında kuşların kimseden zarar görmeden çoğalmasına katkı sağladığını söyleyen 83 yaşındaki Sebahattin Akpak’şehir gürültüsünden uzak sakin hayata alıştım. Evimin etrafını kuş yuvalarıyla donattım. Yalnız ben değil köyde birçok arkadaşım aynı yolu izleyerek Kuş Yuvaları astık. Hazır kuş yuvalarını ağaçlara ve baba ocağı evimin duvarlarına astım.  her sabah kuşların cıvıl cıvıl sesleri ile uyanmaktan büyük haz duyuyorum. Zaman zaman kuşlar evin penceresine gelerek bana sevgi gösterisinde bulunuyor.  köyde her hane sahibinin beş altı tane tahtadan yapılmış hazır kuş yuvalarını evlerinin dış duvarlarına ve bahçelerinde bulunan ağaçlara asarlarsa kuşlar rahatlıkla çoğalıyor. Zararlı böcekleri, özellikle son yıllarda bitkilere musallat olan zararlı kelebeklerin yok olmasına katkı sağlayacaklarına inanıyorum’dedi. Köydeki evinde yanlız yaşamaya çalışan Sebahattin Akpak kedi ile, kovanda bal arılarıyla ve kuşlarla birlikte hayatını sürdürdüğünü, bu yaşantının kendisini hayata bağladığını söyledi.

Pazar Derebaşı köyünde yaşayan Selahaddin Akpak (83)sağlığını temiz hava ve doğa ile başbaşa olmaya bağlıyor

     
Rize'nin Pazar  İlçesi Derebaşı köyünde baba ocağında kuşların kimseden zarar görmeden çoğalmasına katkı sağladığını söyleyen 83 yaşındaki Sebahattin Akpak’şehir gürültüsünden uzak sakin hayata alıştım. Evimin etrafını kuş yuvalarıyla donattım. Yalnız ben değil köyde birçok arkadaşım aynı yolu izleyerek Kuş Yuvaları astık. Hazır kuş yuvalarını ağaçlara ve baba ocağı evimin duvarlarına astım.  her sabah kuşların cıvıl cıvıl sesleri ile uyanmaktan büyük haz duyuyorum. Zaman zaman kuşlar evin penceresine gelerek bana sevgi gösterisinde bulunuyor.  köyde her hane sahibinin beş altı tane tahtadan yapılmış hazır kuş yuvalarını evlerinin dış duvarlarına ve bahçelerinde bulunan ağaçlara asarlarsa kuşlar rahatlıkla çoğalıyor. Zararlı böcekleri, özellikle son yıllarda bitkilere musallat olan zararlı kelebeklerin yok olmasına katkı sağlayacaklarına inanıyorum’dedi.


Köydeki evinde yanlız yaşamaya çalışan Sebahattin Akpak kedi ile, kovanda bal arılarıyla ve kuşlarla birlikte hayatını sürdürdüğünü, bu yaşantının kendisini hayata bağladığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi