RİZE'DE MANZARA KORKUNÇ. ÖMÜRLERİNİ TAMAMLAMIŞ

Rize 06.03.2021 - 15:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3600+ kez okundu.
 

RİZE'DE MANZARA KORKUNÇ. ÖMÜRLERİNİ TAMAMLAMIŞ

Rize ilimizde yıllarca dönüşümü konuşulan adeta hizmet sektörünün merkezi olan Çarşı Mahallesinde dönüşüm çalışmalarına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Rize Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yoğun mesai harcanarak yapılan bu büyük çalışma da ilk olarak binalar Rize Belediyesi tarafından tahliye edildi ve dün itibariyle yıkım işlemine yine belediye tarafından başlanıldı. Tahliyeler ardından bina kaplamalarının alınması sökülmesiyle ortaya çıkan manzara ne yazık ki bu binaların artık kullanım ömürlerini tamamladığı apaçık gösterdi. Tahliye sonrası kaplamalar da sökülünce gördük ki; özellikle üst kotlarda korozyon görülmesi, deniz agregası kullanılmasıyla birlikte gelen tuzların donatının korozyonuna neden olabildiği malzemeyi zayıflattığı görüldü. Yine günün ekonomik koşullarından kaynaklı olduğu düşünülen agrega gradasyonunda düzensizlik, kırma olmayan agrega kullanımı ve donatıda hali hazırda yönetmenliğe uymayan işçilik hataları mevcut olduğu da ortaya çıktı. Bunlardan dolayı yıllarca yıpranan beton malzemesi ve oluşan donatıların korozyonu, büyük bir sorun olarak karşımıza çıktı. Buna ek olarak taşıyıcı elemanların narin olması binaların sürekli yıllarca düzensiz bir onarım aşamasından geçmesi, hatta ağır imalat olarak mevcut taşıyıcı sisteme asma kat imalatları eklenmesine yer yer rastlandı.  Bu kadar olumsuzluğun ardından çok şükür bu binalar artık tahliye edilerek Rize Belediyemizin üstün gayretleri ve bakanlığımızın destek ve çalışmasıyla daha sağlam daha dayanıklı yapılara dönüşecektir. Rize’ye vizyon katacak bu dönüşüm vasıtasıyla en kısa zamanda ilimiz geleceğe daha sağlıklı uzanacaktır. Emeği geçen herkese değerli esnafımıza bu süreçte katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ali Serkan SAVAŞ Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

Rize ilimizde yıllarca dönüşümü konuşulan adeta hizmet sektörünün merkezi olan Çarşı Mahallesinde dönüşüm çalışmalarına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Rize Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yoğun mesai harcanarak yapılan bu büyük çalışma da ilk olarak binalar Rize Belediyesi tarafından tahliye edildi ve dün itibariyle yıkım işlemine yine belediye tarafından başlanıldı. Tahliyeler ardından bina kaplamalarının alınması sökülmesiyle ortaya çıkan manzara ne yazık ki bu binaların artık kullanım ömürlerini tamamladığı apaçık gösterdi.


Tahliye sonrası kaplamalar da sökülünce gördük ki; özellikle üst kotlarda korozyon görülmesi, deniz agregası kullanılmasıyla birlikte gelen tuzların donatının korozyonuna neden olabildiği malzemeyi zayıflattığı görüldü. Yine günün ekonomik koşullarından kaynaklı olduğu düşünülen agrega gradasyonunda düzensizlik, kırma olmayan agrega kullanımı ve donatıda hali hazırda yönetmenliğe uymayan işçilik hataları mevcut olduğu da ortaya çıktı. Bunlardan dolayı yıllarca yıpranan beton malzemesi ve oluşan donatıların korozyonu, büyük bir sorun olarak karşımıza çıktı. Buna ek olarak taşıyıcı elemanların narin olması binaların sürekli yıllarca düzensiz bir onarım aşamasından geçmesi, hatta ağır imalat olarak mevcut taşıyıcı sisteme asma kat imalatları eklenmesine yer yer rastlandı. 


Bu kadar olumsuzluğun ardından çok şükür bu binalar artık tahliye edilerek Rize Belediyemizin üstün gayretleri ve bakanlığımızın destek ve çalışmasıyla daha sağlam daha dayanıklı yapılara dönüşecektir. Rize’ye vizyon katacak bu dönüşüm vasıtasıyla en kısa zamanda ilimiz geleceğe daha sağlıklı uzanacaktır. Emeği geçen herkese değerli esnafımıza bu süreçte katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


Ali Serkan SAVAŞ
Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi