RİZE'DE MEVSİMLİK İŞÇİLERDEN TÜRKÜLÜ KADRO İSTEĞİ

Rize 14.09.2022 - 19:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2698+ kez okundu.
 

RİZE'DE MEVSİMLİK İŞÇİLERDEN TÜRKÜLÜ KADRO İSTEĞİ

RİZE’de, Çaykur’a ait çay fabrikasında 6 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışan Emre Yapıcı (30), Müslüm Gürses’in ‘Usta’ adlı şarkısını kadro beklentisi içeren sözlerin yer aldığı türküye uyarladı. Yapıcı’nın seslendirdiği türkü kısa sürede sosyal medyada binlerce kez dinlendi. Ardeşen ilçesinde Çaykur’a ait çay fabrikasında 6 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışan Emre Yapıcı, kadro beklentilerini türkü sözleri ile dile getirdi. Müslüm Gürses’in ‘Usta’ adlı şarkısını kadro beklentisi içeren sözlerin yer aldığı türküye uyarlayan ve seslendiren Yapıcı, şu dizelere yer verdi; “Bu kadro bize bir vurmadı gitti Mevsimlik işçiler gülmedi usta. Kadro yalan imiş emeklilik hayal. Böyle çalışmaktan bıktım ben usta"   "Bu kadro bize bir gelmedi gitti. Mevsimlik işçiler ağlıyor usta. Kadro yalan imiş emeklilik hayal. Böyle çalışmaktan bıktım ben usta 5 ay çalışmaktan ben bıktım usta” İşçi Emre Yapıcı, “Ben bu şarkı sözlerini tüm mevsimlik işçilerin mağduriyetini dillendirmek, seslerini duyurmak için yazdım. Bu şekilde etkileşimin daha çok olacağına inandım. Kadro almak istiyoruz” dedi.   ‘ÇAYKUR İŞÇİSİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAK İSTEMİYOR’   Çaykur Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er ise kadro beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Er, “Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in göreve geldiği günden beri yapmış olduğu ‘bitmeyen geçici işçilik sorununu çözeceğiz, geçici işçileri kadroya geçireceğiz’ yönündeki açıklamaları ve son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Akbaşoğlu’nun ‘geçici işçileri kadroya geçireceğiz’ açıklamaları Çaykur da çalışan biz geçici işçiler tarafından sevinçle karşılandı. Ekim ayında meclise geleceği söylenen düzenlemede Çaykur işçilerinin beklentisi bütün geçici işçileri kapsayacak şekilde bir kadro düzenlemesinin yapılmasıdır. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamalardan sonra Çaykur işçisi hayal kırıklığına uğramak istemiyor. Bu kadro düzenlemesi ile birlikte  kurumun yürütmekte olduğu budama projesinde ve diğer birimlerde ki memur ihtiyacının da kurum içinde ki çay eksperleri, ziraat mühendisleri, fakülte ve yüksek okul mezunlarında karşılanması Çaykur’un ve yöremizin faydasına olacaktır. Çünkü açıktan atamayla gelen birçok memur bölgemizde durmuyor, gidiyor. Fakat bizlerin bu topraklardan başka gidecek bir yerimiz yok. Bunun için de ihtiyaç duyulan memur personelin de daha önce iki kez yapılan kurum içi sınavla nitelikleri taşıyan işçilerden alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

RİZE’de, Çaykur’a ait çay fabrikasında 6 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışan Emre Yapıcı (30), Müslüm Gürses’in ‘Usta’ adlı şarkısını kadro beklentisi içeren sözlerin yer aldığı türküye uyarladı. Yapıcı’nın seslendirdiği türkü kısa sürede sosyal medyada binlerce kez dinlendi. Ardeşen ilçesinde Çaykur’a ait çay fabrikasında 6 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışan Emre Yapıcı, kadro beklentilerini türkü sözleri ile dile getirdi. Müslüm Gürses’in ‘Usta’ adlı şarkısını kadro beklentisi içeren sözlerin yer aldığı türküye uyarlayan ve seslendiren Yapıcı, şu dizelere yer verdi; “Bu kadro bize bir vurmadı gitti Mevsimlik işçiler gülmedi usta. Kadro yalan imiş emeklilik hayal. Böyle çalışmaktan bıktım ben usta"   "Bu kadro bize bir gelmedi gitti. Mevsimlik işçiler ağlıyor usta. Kadro yalan imiş emeklilik hayal. Böyle çalışmaktan bıktım ben usta 5 ay çalışmaktan ben bıktım usta” İşçi Emre Yapıcı, “Ben bu şarkı sözlerini tüm mevsimlik işçilerin mağduriyetini dillendirmek, seslerini duyurmak için yazdım. Bu şekilde etkileşimin daha çok olacağına inandım. Kadro almak istiyoruz” dedi.

 

‘ÇAYKUR İŞÇİSİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAK İSTEMİYOR’

 

Çaykur Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er ise kadro beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Er, “Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in göreve geldiği günden beri yapmış olduğu ‘bitmeyen geçici işçilik sorununu çözeceğiz, geçici işçileri kadroya geçireceğiz’ yönündeki açıklamaları ve son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Akbaşoğlu’nun ‘geçici işçileri kadroya geçireceğiz’ açıklamaları Çaykur da çalışan biz geçici işçiler tarafından sevinçle karşılandı. Ekim ayında meclise geleceği söylenen düzenlemede Çaykur işçilerinin beklentisi bütün geçici işçileri kapsayacak şekilde bir kadro düzenlemesinin yapılmasıdır. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamalardan sonra Çaykur işçisi hayal kırıklığına uğramak istemiyor. Bu kadro düzenlemesi ile birlikte  kurumun yürütmekte olduğu budama projesinde ve diğer birimlerde ki memur ihtiyacının da kurum içinde ki çay eksperleri, ziraat mühendisleri, fakülte ve yüksek okul mezunlarında karşılanması Çaykur’un ve yöremizin faydasına olacaktır. Çünkü açıktan atamayla gelen birçok memur bölgemizde durmuyor, gidiyor. Fakat bizlerin bu topraklardan başka gidecek bir yerimiz yok. Bunun için de ihtiyaç duyulan memur personelin de daha önce iki kez yapılan kurum içi sınavla nitelikleri taşıyan işçilerden alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi