RİZE'DE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN, 'UMUT ÇİÇEKLERİ'

Kültür 08.12.2020 - 13:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2579+ kez okundu.
 

RİZE'DE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN, 'UMUT ÇİÇEKLERİ'

UMUT ÇİÇEKLERİ OKURLARIYLA BULUŞTU.   Derepazarı Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN tarafından kaleme alınan Umut Çiçekleri adlı roman 24 Kasım itibariyle okuyucuyla buluştu. Kasım ayı içerisinde, hem de anlamlı bir gün olan 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir kitap daha okurlarıyla buluştu. “UMUT ÇİÇEKLERİ” adlı kitap, daha halen Derepazarı Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta olan Ömer KESKİN’in kaleminden çıkmış ve okurlarıyla buluşmak üzere raflardaki yerini almıştır. Son yarım yüzyılda eğitimde yaşanan zorluklar ile yaşanan değişikliklerin öğretmen ve öğrencilere etkilerinin anlatıldığı “UMUT ÇİÇEKLERİ” romanında her okuyucu kendinden bir şeyler bulacaktır. Kitapta özellikle doksanlı yıllarda doğuda terör tehdidi altında çalışan fedakar bir öğretmenin  töre adı altında insanların hayatına giren yanlışlarla mücadele etmesi ile aynı yıllarda başlayan 28 Şubat post modern darbesiyle ortaya çıkan baskılar  karşında duran öğretmenlerin hak ve özgürlük mücadelesi anlatmaktadır. Kitabın yazarı ve aynı zamanda eğitim yöneticisi Ömer KESKİN “Son elli yılda memleketimizde ve özellikle eğitim alanında yaşanan sorunların işlendiği ‘UMUT ÇİÇEKLERİ’ bu anlamda kurumsal hafıza gibidir. Yaşanmışlıkları nesilden nesle taşıyacaktır. Bu anlamda hak ve özgürlüklerimizin korunması gereken bir erdem olduğunu da bize anlatıyor” dedi. Kitapseverler “UMUT ÇİÇEKLERİ” adlı romana Rize’deki kitapçılardan ve ulusal alanda kitap satan her yerden ulaşabilirler ve temin edebilirler. Yazar Ömer KESKİN kimdir? 20 Ocak 1980 tarihinde dünya hayatına Artvin Merkeze bağlı Ortaköy'de merhaba diyen yazar Ömer KESKİN, İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Hopa da okudu. Lise öğrenimini bir meslek lisesinde, Artvin Ardanuç Sağlık Meslek Lisesi’nde, 1998 yılında tamamladı. Lisans öğrenimini Giresun Eğitim Fakültesi'nde yüksek lisans öğrenimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında bitirdi. 2002 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan yazar, Millî Eğitim Bakanlığı'nın değişik kademelerindeki okul ve kurumlarda yöneticilik yaptı. Halen aynı bakanlık bünyesinde ilçe yöneticiliği yapmakta olan yazarın hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.  

UMUT ÇİÇEKLERİ OKURLARIYLA BULUŞTU.

 

Derepazarı Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN tarafından kaleme alınan Umut Çiçekleri adlı roman 24 Kasım itibariyle okuyucuyla buluştu.


Kasım ayı içerisinde, hem de anlamlı bir gün olan 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir kitap daha okurlarıyla buluştu. “UMUT ÇİÇEKLERİ” adlı kitap, daha halen Derepazarı Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta olan Ömer KESKİN’in kaleminden çıkmış ve okurlarıyla buluşmak üzere raflardaki yerini almıştır.


Son yarım yüzyılda eğitimde yaşanan zorluklar ile yaşanan değişikliklerin öğretmen ve öğrencilere etkilerinin anlatıldığı “UMUT ÇİÇEKLERİ” romanında her okuyucu kendinden bir şeyler bulacaktır. Kitapta özellikle doksanlı yıllarda doğuda terör tehdidi altında çalışan fedakar bir öğretmenin  töre adı altında insanların hayatına giren yanlışlarla mücadele etmesi ile aynı yıllarda başlayan 28 Şubat post modern darbesiyle ortaya çıkan baskılar  karşında duran öğretmenlerin hak ve özgürlük mücadelesi anlatmaktadır.


Kitabın yazarı ve aynı zamanda eğitim yöneticisi Ömer KESKİN “Son elli yılda memleketimizde ve özellikle eğitim alanında yaşanan sorunların işlendiği ‘UMUT ÇİÇEKLERİ’ bu anlamda kurumsal hafıza gibidir. Yaşanmışlıkları nesilden nesle taşıyacaktır. Bu anlamda hak ve özgürlüklerimizin korunması gereken bir erdem olduğunu da bize anlatıyor” dedi.


Kitapseverler “UMUT ÇİÇEKLERİ” adlı romana Rize’deki kitapçılardan ve ulusal alanda kitap satan her yerden ulaşabilirler ve temin edebilirler.


Yazar Ömer KESKİN kimdir?


20 Ocak 1980 tarihinde dünya hayatına Artvin Merkeze bağlı Ortaköy'de merhaba diyen yazar Ömer KESKİN, İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Hopa da okudu. Lise öğrenimini bir meslek lisesinde, Artvin Ardanuç Sağlık Meslek Lisesi’nde, 1998 yılında tamamladı. Lisans öğrenimini Giresun Eğitim Fakültesi'nde yüksek lisans öğrenimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında bitirdi.

2002 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan yazar, Millî Eğitim Bakanlığı'nın değişik kademelerindeki okul ve kurumlarda yöneticilik yaptı. Halen aynı bakanlık bünyesinde ilçe yöneticiliği yapmakta olan yazarın hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi