Rize’de “Otizm Farkındalık” Eğitimi

Sağlık 16.04.2019 - 15:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1662+ kez okundu.
 

Rize’de “Otizm Farkındalık” Eğitimi

Rize’de sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” Eğitimi  Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” eğitimi gerçekleştirildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğünce il genelindeki sağlık tesislerindeki çocuk acil, çocuk servis ve çocuk poliklinik hizmetlerinde görevli hekim ve diğer sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” eğitimi düzenlendi.  Rize Devlet Hastanesi eğitim salonunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Eğitim Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitime 96 sağlık personelinin katıldı.  İl genelindeki sağlık tesislerinde hizmet veren çocuk ile ilgili birimde görevli personelin katıldığı eğitim Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek tarafından verildi.  Beşenek, yaptığı sunumda, yaşa göre otizmin belirtileri, erken tanının önemi, otizmli bireylerin eğitimi, otizmli bireye sahip ailelerin yapması gerekenler ve otizmli bireylere ve ailelerine karşı toplumumuzun duyarlılığın attırılması konusunda katılımcıları bilgilendirildi.  Otizmde erken tanı ve teşhis kadar özel eğitimin de önemli olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, "Otizmli bireylerimize, ihtiyacı olan eğitimin sağlanması gerekiyor. Onların bizlerden isteği koşulsuz sevgi. Her çocuğumuzun mutlu olmasını istiyoruz. Ötekileşmiş, ötekileştirilmiş, toplumdan uzaklaşmış kardeşlerimize, en samimi duygularımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden gelen çabanın fazlasını göstermek zorundayız." dedi.  Tepe, ayrıca sağlık tesislerimize başvuran otizmli bireylerimizin sunulan sağlık hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak yararlanması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, hizmet sunucularının da bu konuda duyarlı olması için bu eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Rize’de sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” Eğitimi 


Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” eğitimi gerçekleştirildi.


Rize İl Sağlık Müdürlüğünce il genelindeki sağlık tesislerindeki çocuk acil, çocuk servis ve çocuk poliklinik hizmetlerinde görevli hekim ve diğer sağlık personellerine yönelik “Otizm Farkındalık” eğitimi düzenlendi. 


Rize Devlet Hastanesi eğitim salonunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Eğitim Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitime 96 sağlık personelinin katıldı. 


İl genelindeki sağlık tesislerinde hizmet veren çocuk ile ilgili birimde görevli personelin katıldığı eğitim Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek tarafından verildi. 


Beşenek, yaptığı sunumda, yaşa göre otizmin belirtileri, erken tanının önemi, otizmli bireylerin eğitimi, otizmli bireye sahip ailelerin yapması gerekenler ve otizmli bireylere ve ailelerine karşı toplumumuzun duyarlılığın attırılması konusunda katılımcıları bilgilendirildi. 


Otizmde erken tanı ve teşhis kadar özel eğitimin de önemli olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, "Otizmli bireylerimize, ihtiyacı olan eğitimin sağlanması gerekiyor. Onların bizlerden isteği koşulsuz sevgi. Her çocuğumuzun mutlu olmasını istiyoruz. Ötekileşmiş, ötekileştirilmiş, toplumdan uzaklaşmış kardeşlerimize, en samimi duygularımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden gelen çabanın fazlasını göstermek zorundayız." dedi. 


Tepe, ayrıca sağlık tesislerimize başvuran otizmli bireylerimizin sunulan sağlık hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak yararlanması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, hizmet sunucularının da bu konuda duyarlı olması için bu eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi