RİZE'DE OTİZMLİ BİREYLER AKRANLARIYLA BÜTÜNLEŞİYOR…

Eğitim 22.11.2022 - 15:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3537+ kez okundu.
 

RİZE'DE OTİZMLİ BİREYLER AKRANLARIYLA BÜTÜNLEŞİYOR…

Rize Güneysu Kızılay Şükrü- Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ağır ve orta düzey otizme sahip bireylere okul öncesi,ilkokul ve ortaokul kademelerinde özel eğitim hizmetlerini alanlarında uzman ve deneyimli eğitimciler eliyle sunuyor.     Milli Eğitim Bakanlığı "kaynaştırma-bütünleştirme" uygulamalarını özel gereksinimli bireyler için nihai hedef olarak  koymakta. Bu hedefe uygun olarak K.Ş.N.T Özel Eğitim Uygulama Okulu kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarını güçlendirmek, tüm kademelerde öğretmenlerin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Güneysu İlkokulu ve Güneysu Anaokulu ile  Kaynaştırma Projesini başlattı. Bu proje ile performansları doğrultusunda otizmli bireylerin haftanın iki günü normal akranlarının eğitim gördüğü okul ve sınıflara devamı sağlanarak, kaynaştırma imkanlarından yararlanılması amaçlanıyor.   Projenin, ayrıştırılmış okullara devam etse de tüm özel gereksinimli bireylerin akranlarıyla eğitim görebileceği farkındalığını ve bilincini oluşturmaya katkı sağlaması planlanıyor.
Rize Güneysu Kızılay Şükrü- Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ağır ve orta düzey otizme sahip bireylere okul öncesi,ilkokul ve ortaokul kademelerinde özel eğitim hizmetlerini alanlarında uzman ve deneyimli eğitimciler eliyle sunuyor.
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı "kaynaştırma-bütünleştirme" uygulamalarını özel gereksinimli bireyler için nihai hedef olarak  koymakta. Bu hedefe uygun olarak K.Ş.N.T Özel Eğitim Uygulama Okulu kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarını güçlendirmek, tüm kademelerde öğretmenlerin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Güneysu İlkokulu ve Güneysu Anaokulu ile  Kaynaştırma Projesini başlattı. Bu proje ile performansları doğrultusunda otizmli bireylerin haftanın iki günü normal akranlarının eğitim gördüğü okul ve sınıflara devamı sağlanarak, kaynaştırma imkanlarından yararlanılması amaçlanıyor.
 

Projenin, ayrıştırılmış okullara devam etse de tüm özel gereksinimli bireylerin akranlarıyla eğitim görebileceği farkındalığını ve bilincini oluşturmaya katkı sağlaması planlanıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi