RİZE'DE PANDEMİDE KAYGIYLA BAŞA ÇIKMA SEMİNERİ

Sağlık 06.07.2020 - 10:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1456+ kez okundu.
 

RİZE'DE PANDEMİDE KAYGIYLA BAŞA ÇIKMA SEMİNERİ

Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkma Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik “Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkmada grup çalışması” düzenlendi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimince Rize Sağlık Kompleksi binasında hizmet veren gönüllü sağlık personellerine yönelik “Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkma” konulu grup çalışması gerçekleştirildi. Yeni tip korona virüs (COVID-19) fizyolojik problemler yaratmasının yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da sebep oluyor. Bu kapsamda Rize Sağlık Müdürlüğü ruh sağlığı birimimizde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet tarafından Sağlık müdürlüğünde hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik  kaygılarımızı tanıma, kaygı yaşarken davranışlarımızı ve düşüncelerimizi farkına varma, kaygılarımızla bireysel ve grup içinde baş etme becerilerimiz   konularına değinildi. Konuların interaktif şekilde ele alındığı “ Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkmada grup çalışması”  adlı eğitim; sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. İki grup şekilde ilk aşamada gerçekleştirilen eğitim pandemi sürecince gönüllü personeller üzerinden yapılacak grup çalışmaları ile devam edecek.

Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkma


Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık personellerine yönelik “Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkmada grup çalışması” düzenlendi.


Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimince Rize Sağlık Kompleksi binasında hizmet veren gönüllü sağlık personellerine yönelik “Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkma” konulu grup çalışması gerçekleştirildi.


Yeni tip korona virüs (COVID-19) fizyolojik problemler yaratmasının yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da sebep oluyor.


Bu kapsamda Rize Sağlık Müdürlüğü ruh sağlığı birimimizde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet tarafından Sağlık müdürlüğünde hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik  kaygılarımızı tanıma, kaygı yaşarken davranışlarımızı ve düşüncelerimizi farkına varma, kaygılarımızla bireysel ve grup içinde baş etme becerilerimiz   konularına değinildi.


Konuların interaktif şekilde ele alındığı “ Pandemi sürecinde kaygıyla başa çıkmada grup çalışması”  adlı eğitim; sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.


İki grup şekilde ilk aşamada gerçekleştirilen eğitim pandemi sürecince gönüllü personeller üzerinden yapılacak grup çalışmaları ile devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi