Rize'de SABİM ve CİMER” Değerlendirme Toplantısı

Sağlık 03.04.2019 - 15:35, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1718+ kez okundu.
 

Rize'de SABİM ve CİMER” Değerlendirme Toplantısı

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe başkanlığında “2018 Yılı Hasta Hakları Bildirim Sistemi, SABİM ve CİMER Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcıları; Hastane başhekim, başhekim yardımcıları; Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları; özel sağlık kuruluşlarının mesul müdürleri ve hasta hakları birim sorumluları katıldı. Hasta Hakları İl Koordinatörü Leyla Yılmaz Kanbur; il genelindeki kamu/özel sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet veren hasta hakları birimleri, 2018 yılı Hasta Hakları Bildirim Sistemi verileri, 2017-2018 yılı verilerinin karşılaştırılması, başvuruların sağlık kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı, hasta hakları kuruluna intikal eden başvurular ve değerlendirilmesi, hasta hakları birim sorumlularının eğitimleri konularında sunum yaptı. Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yıldız Mete tarafından SABİM, CİMER başvurularının değerlendirilme süreci, başvuruların sağlık kurum ve kuruluşları ile konularına göre sınıflandırılması hakkında bilgilendirme yapıldı. Hasta Hakları, SABİM ve CİMER başvurularını değerlendiren Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Hastalarımız bizim için çok kıymetlidir. O yüzden yapılan tüm başvurular önem arz etmektedir.” dedi. Tepe, “Sağlık hizmeti sunumunda bize yol gösteren, yerinde yapılan başvurular eksiğimizi görmemiz açısından önemlidir. Bu başvuruları fırsata çevirmenizi ve değerlendirme yaparken kendinizi karşı tarafın yerine koymanızı istiyorum. Sorunları olduğunca çabuk ve yerinde çözmenizi rica ediyorum.” diye belirtti. Tepe, hizmet sunumunda nerde olduğumuzu, ne kadar ilerlediğimizi, hangi konularda kendimizi geliştirmemiz gerektiği hususlarında bize yol gösterici olması açısından bu değerlendirme toplantılarının belirli periyotlarla tekrarlanması gerektiğini belirtti. Toplantının sonunda katılımcılar söz alarak tavsiyelerde bulundu. ​

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe başkanlığında “2018 Yılı Hasta Hakları Bildirim Sistemi, SABİM ve CİMER Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcıları; Hastane başhekim, başhekim yardımcıları; Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları; özel sağlık kuruluşlarının mesul müdürleri ve hasta hakları birim sorumluları katıldı.

Hasta Hakları İl Koordinatörü Leyla Yılmaz Kanbur; il genelindeki kamu/özel sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet veren hasta hakları birimleri, 2018 yılı Hasta Hakları Bildirim Sistemi verileri, 2017-2018 yılı verilerinin karşılaştırılması, başvuruların sağlık kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı, hasta hakları kuruluna intikal eden başvurular ve değerlendirilmesi, hasta hakları birim sorumlularının eğitimleri konularında sunum yaptı.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yıldız Mete tarafından SABİM, CİMER başvurularının değerlendirilme süreci, başvuruların sağlık kurum ve kuruluşları ile konularına göre sınıflandırılması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hasta Hakları, SABİM ve CİMER başvurularını değerlendiren Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Hastalarımız bizim için çok kıymetlidir. O yüzden yapılan tüm başvurular önem arz etmektedir.” dedi.

Tepe, “Sağlık hizmeti sunumunda bize yol gösteren, yerinde yapılan başvurular eksiğimizi görmemiz açısından önemlidir. Bu başvuruları fırsata çevirmenizi ve değerlendirme yaparken kendinizi karşı tarafın yerine koymanızı istiyorum. Sorunları olduğunca çabuk ve yerinde çözmenizi rica ediyorum.” diye belirtti.

Tepe, hizmet sunumunda nerde olduğumuzu, ne kadar ilerlediğimizi, hangi konularda kendimizi geliştirmemiz gerektiği hususlarında bize yol gösterici olması açısından bu değerlendirme toplantılarının belirli periyotlarla tekrarlanması gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda katılımcılar söz alarak tavsiyelerde bulundu. ​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi