RİZE'DE SON GÜNLERİN EN İYİ HABERİ.

Sağlık 18.09.2020 - 23:10, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1540+ kez okundu.
 

RİZE'DE SON GÜNLERİN EN İYİ HABERİ.

Rize’ye beklenen Onkoloji Uzmanı geliyor Eylül ayı başı itibariyle ilimizde görev yapan tek tıbbi onkoloji uzmanımızın da tayini çıkıp ilimizden ayrılması üzerine ilimizde onkoloji uzmanı kalmamıştı.  İlimiz için son derece önemli olan bu uzmanın ayrılması dolayısıyla birçok hastamız zor durumda kalmış, hatta Trabzon başta olmak üzere başka illere dahi tedavi için gitmek zorunda kalan hastalarımız olmuştur. Ancak doktorumuz ayrılmadan önce Bakanlığımızla konu detaylı paylaşılmasına rağmen ülke genelinde atanmaya hazır mezun Onkoloji Uzmanı sayısı çok az olduğundan (en son kuraya giren 2 kişi) ilimize atama yapılamamamıştır.  Bu yüzden hemen akabinde kalıcı doktor ataması yapılıncaya kadar ilimiz boş kalmaması için diğer illerden geçici doktor talebinde bulunduk. Ancak bölge illeri dahil hiçbir ilde bu alanda fazla doktor olmadığından görevlendirmede zorluk yaşanmış, özellikle de gönüllü gelecek doktor bulunmasında güçlük çekilmiştir.   Ancak yoğun çabalar sonucunda Ankara ilinden bir tıbbi Onkoloji uzmanımız Rize’ye görevlendirilmiş olup; önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren gelip görevine başlayacaktır. Yine Bakanlığımızdan aldığımız bilgiye göre bu doktorumuz görev süreci dolunca diğer doktorumuz gelecektir. İlimize kalıcı doktor gelinceye kadar boşluk bırakmadan bu alanda uzman eksikliğimiz olmayacaktır.  Bu vesile ile süreçte yoğun emeği geçen başta Sağlık Bakan Yardımcımız Dr. Şuayip Birinci Bey olmak üzere Milletvekillerimiz ve Valimize de çok teşekkür ederiz.  Ayrıca tedaviye tüm hastalardan çok daha muhtaç olan ve belki de onlardan çok daha zor durumda bulunan bizlerden tedavi alan tüm kanser hastalarımızdan tüm uğraşlarımıza rağmen yaşanan gecikmeden dolayı özür dileriz.  Geçmiş olsun dileklerimizle... RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Rize’ye beklenen Onkoloji Uzmanı geliyor


Eylül ayı başı itibariyle ilimizde görev yapan tek tıbbi onkoloji uzmanımızın da tayini çıkıp ilimizden ayrılması üzerine ilimizde onkoloji uzmanı kalmamıştı. 


İlimiz için son derece önemli olan bu uzmanın ayrılması dolayısıyla birçok hastamız zor durumda kalmış, hatta Trabzon başta olmak üzere başka illere dahi tedavi için gitmek zorunda kalan hastalarımız olmuştur.


Ancak doktorumuz ayrılmadan önce Bakanlığımızla konu detaylı paylaşılmasına rağmen ülke genelinde atanmaya hazır mezun Onkoloji Uzmanı sayısı çok az olduğundan (en son kuraya giren 2 kişi) ilimize atama yapılamamamıştır. 


Bu yüzden hemen akabinde kalıcı doktor ataması yapılıncaya kadar ilimiz boş kalmaması için diğer illerden geçici doktor talebinde bulunduk. Ancak bölge illeri dahil hiçbir ilde bu alanda fazla doktor olmadığından görevlendirmede zorluk yaşanmış, özellikle de gönüllü gelecek doktor bulunmasında güçlük çekilmiştir.  


Ancak yoğun çabalar sonucunda Ankara ilinden bir tıbbi Onkoloji uzmanımız Rize’ye görevlendirilmiş olup; önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren gelip görevine başlayacaktır.


Yine Bakanlığımızdan aldığımız bilgiye göre bu doktorumuz görev süreci dolunca diğer doktorumuz gelecektir. İlimize kalıcı doktor gelinceye kadar boşluk bırakmadan bu alanda uzman eksikliğimiz olmayacaktır. 


Bu vesile ile süreçte yoğun emeği geçen başta Sağlık Bakan Yardımcımız Dr. Şuayip Birinci Bey olmak üzere Milletvekillerimiz ve Valimize de çok teşekkür ederiz. 


Ayrıca tedaviye tüm hastalardan çok daha muhtaç olan ve belki de onlardan çok daha zor durumda bulunan bizlerden tedavi alan tüm kanser hastalarımızdan tüm uğraşlarımıza rağmen yaşanan gecikmeden dolayı özür dileriz. 


Geçmiş olsun dileklerimizle...



RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi