RİZE'DE SON YOLCULUĞUNA ONBİNLER TARAFINDAN UĞURLADI

Vefat 01.07.2022 - 17:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2988+ kez okundu.
 

RİZE'DE SON YOLCULUĞUNA ONBİNLER TARAFINDAN UĞURLADI

Necati Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı Geçirdiği kalp krizi sonucu 92 yaşında hayatını kaybeden, uzun yıllar TV programlarında dini sorulara verdiği cevaplarla gönüllere taht kuran Rize Orta Camii emekli İmam Hatibi Necati Hutoğlu (Necati Hoca) Cuma namazı sonrası Rize Şeyh Camiinde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına yoğun bir katılım oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanın dolduran binlerce seveni Necati hocayı dualarla son yolculuğuna uğurladı. Cenaze töreninde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, “Çok sevdiğimiz bir büyüğümüzü ahirete uğurluyoruz.  Rabbim günahlarını affeylesin, yattığı yeri cennet mekân eylesin. Necati hocamız Rize’ye gelmeden önce de benim için özel bir insandı. Necati hocamız tebessüm insanıydı. Rize’yi sevdiren yüzlerden bir tanesiydi. Sohbetlerinde insanları hem güldürdüğü gibi de düşündürüyordu. Anlatımlarını espirili bir dille izah ediyor ve kendini sevdirmişti.  Bu kalabalık bunu gösteriyor. Sevgili hocamız çok zor dönemlerde yaşadı. Savaşlar, ihtilaller, muhtıralar, krizler gördü ama hep hizmet için çalıştı. Kendisi bilgisiyle birikimiyle yaşayan bir tarihti, o yüzden de bizim için çok kıymetliydi. Tüm ailesine, sevenlerine ve Müslüman alemine başsağlığı diliyorum. Böyle bir değere bu şekilde sahip çıktığınız için de Allah sizden razı olsun” dedi. Necati Hocanın cenazesi Rize Şeyh Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Güneysu ilçesi Birlik mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Necati Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı


Geçirdiği kalp krizi sonucu 92 yaşında hayatını kaybeden, uzun yıllar TV programlarında dini sorulara verdiği cevaplarla gönüllere taht kuran Rize Orta Camii emekli İmam Hatibi Necati Hutoğlu (Necati Hoca) Cuma namazı sonrası Rize Şeyh Camiinde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.


Cenaze namazına yoğun bir katılım oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanın dolduran binlerce seveni Necati hocayı dualarla son yolculuğuna uğurladı.


Cenaze töreninde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, “Çok sevdiğimiz bir büyüğümüzü ahirete uğurluyoruz.  Rabbim günahlarını affeylesin, yattığı yeri cennet mekân eylesin. Necati hocamız Rize’ye gelmeden önce de benim için özel bir insandı. Necati hocamız tebessüm insanıydı. Rize’yi sevdiren yüzlerden bir tanesiydi. Sohbetlerinde insanları hem güldürdüğü gibi de düşündürüyordu. Anlatımlarını espirili bir dille izah ediyor ve kendini sevdirmişti.  Bu kalabalık bunu gösteriyor.


Sevgili hocamız çok zor dönemlerde yaşadı. Savaşlar, ihtilaller, muhtıralar, krizler gördü ama hep hizmet için çalıştı. Kendisi bilgisiyle birikimiyle yaşayan bir tarihti, o yüzden de bizim için çok kıymetliydi. Tüm ailesine, sevenlerine ve Müslüman alemine başsağlığı diliyorum. Böyle bir değere bu şekilde sahip çıktığınız için de Allah sizden razı olsun” dedi.


Necati Hocanın cenazesi Rize Şeyh Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Güneysu ilçesi Birlik mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi