RİZE'DE TAŞ OCAĞI KEŞFİ YAPILDI

Rize 13.09.2021 - 17:48, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2948+ kez okundu.
 

RİZE'DE TAŞ OCAĞI KEŞFİ YAPILDI

Rize’de Lojistik Liman inşaatına granit bazalt taş alınması için açılmaya başlayan İşkence dere Vadisindeki taş Ocağı yapımına itiraz eden köylüler ve 11 gönüllü Çevre Derneğinin müdahil olduğu davanın keşfi bugün taş ocağı inşaat alanında yapıldı.      Taş ocağında yapılan keşif alanına vatandaşlar ve basın mensupları alınmadı. Davacı ve Müdahil Avukatlarının katıldığı ve 3 saat devam eden keşif sonucu hazırlanan tutanakta ‘bilirkişi raporlarının hazırlanması için 30 gün süre verildi.      146 gündür Taş Ocağı açılmasına tepki gösteren köylülerin itirazı üzerine Rize İdare Mahkemesinin keşfini değerlendiren Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu keşif sonunda yaptığı açıklamada ’çeşit usul açısından bir sıkıntı yok. İster aleyhimize ister lehimize olsun bundan sonra gelecek bir raporu bu duruma geldikten sonra biz neremize koyarız. ’dedi     CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’de keşif alanı girişinde yaptığı açıklamada ’Bugün keşif olduğu için buraya geldik, Uzun süredir takip ediyoruz. Burada çalışmayı bitirmeye çalışıyorlar. Madem bu işin keşfi olacak, madem Mahkeme olacak niye çalışma devam ediyor. Doğayı gerimi getirecekler. Son zamanlarda çevreye müteahhitlerin yaptığı şeyler bunlar. Aynısını Rize sahil yolunda da gördük yaşadık. Yol bitti Mahkeme karar verdi. Mahkeme süreci varsa inşaatın durması lazım. Son zamanlarda mahkeme devam ederken inşaatlarda devam ediyor’ dedi.  

Rize’de Lojistik Liman inşaatına granit bazalt taş alınması için açılmaya başlayan İşkence dere Vadisindeki taş Ocağı yapımına itiraz eden köylüler ve 11 gönüllü Çevre Derneğinin müdahil olduğu davanın keşfi bugün taş ocağı inşaat alanında yapıldı.

    
Taş ocağında yapılan keşif alanına vatandaşlar ve basın mensupları alınmadı. Davacı ve Müdahil Avukatlarının katıldığı ve 3 saat devam eden keşif sonucu hazırlanan tutanakta ‘bilirkişi raporlarının hazırlanması için 30 gün süre verildi.

    
146 gündür Taş Ocağı açılmasına tepki gösteren köylülerin itirazı üzerine Rize İdare Mahkemesinin keşfini değerlendiren Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu keşif sonunda yaptığı açıklamada ’çeşit usul açısından bir sıkıntı yok. İster aleyhimize ister lehimize olsun bundan sonra gelecek bir raporu bu duruma geldikten sonra biz neremize koyarız. ’dedi

   
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’de keşif alanı girişinde yaptığı açıklamada ’Bugün keşif olduğu için buraya geldik, Uzun süredir takip ediyoruz. Burada çalışmayı bitirmeye çalışıyorlar. Madem bu işin keşfi olacak, madem Mahkeme olacak niye çalışma devam ediyor. Doğayı gerimi getirecekler. Son zamanlarda çevreye müteahhitlerin yaptığı şeyler bunlar. Aynısını Rize sahil yolunda da gördük yaşadık. Yol bitti Mahkeme karar verdi. Mahkeme süreci varsa inşaatın durması lazım. Son zamanlarda mahkeme devam ederken inşaatlarda devam ediyor’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi