RİZE'DE TEMSİLİ FABRİKA TEMELİ ATILDI

Rize 12.07.2021 - 09:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2361+ kez okundu.
 

RİZE'DE TEMSİLİ FABRİKA TEMELİ ATILDI

Rize’nin İkizdere ilçesinde Taş Ocağı açılmasına tepki gösteren köylüler sözü verilen Çay Fabrikası yapılmayınca temsili fabrika temeli atarak tepkilerine devam etti.          İyidere ilçesinde yapılacak Lojistik Limana dolgu malzemesi olarak 16-20 milyon ton arasında deniz suyuna dayanıklı ce ağır olan Bazalt taşı gerekli denilerek Gürdere köyündeki alan tespiti yapılmıştı. İkizdere ilçesi-Gürdere Cevizlik köyleri arasındaki ormanlık vadide 98 Hektarlık alanda ruhsat verilen arazinin 13 Hektarlık bölümü Taşocağı çalışma alanı olarak belirlenmiş. Verilen alana ulaşmak için yüklenici firma tarafından yol açılmasına tepki gösteren köylüler 60 gündür değişik yollarla tepkilerini gösteriyor.60 gün önce İlçede basına kapalı yapılan toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Taşocağı çalışmasına başlanmasıyla 60 gün sonra Çay Fabrikasının temelini atacağız sözünü vermişti. Bunca süredir Çay Fabrikasının temelinin atılmamasına tepki gösteren Taş Ocağı istemeyen köylüler temsili bir temel atma töreni düzenledi. Taş Ocağına hayır etkinliğinin yapıldığı alandaki temsili törende kurdela kesilerek olmayan fabrikanın temeli atıldı.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Taş Ocağı açılmasına tepki gösteren köylüler sözü verilen Çay Fabrikası yapılmayınca temsili fabrika temeli atarak tepkilerine devam etti.    

    
İyidere ilçesinde yapılacak Lojistik Limana dolgu malzemesi olarak 16-20 milyon ton arasında deniz suyuna dayanıklı ce ağır olan Bazalt taşı gerekli denilerek Gürdere köyündeki alan tespiti yapılmıştı. İkizdere ilçesi-Gürdere Cevizlik köyleri arasındaki ormanlık vadide 98 Hektarlık alanda ruhsat verilen arazinin 13 Hektarlık bölümü Taşocağı çalışma alanı olarak belirlenmiş. Verilen alana ulaşmak için yüklenici firma tarafından yol açılmasına tepki gösteren köylüler 60 gündür değişik yollarla tepkilerini gösteriyor.60 gün önce İlçede basına kapalı yapılan toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Taşocağı çalışmasına başlanmasıyla 60 gün sonra Çay Fabrikasının temelini atacağız sözünü vermişti. Bunca süredir Çay Fabrikasının temelinin atılmamasına tepki gösteren Taş Ocağı istemeyen köylüler temsili bir temel atma töreni düzenledi. Taş Ocağına hayır etkinliğinin yapıldığı alandaki temsili törende kurdela kesilerek olmayan fabrikanın temeli atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi