Rize'de tulum ve müzik festivali

Kültür 18.07.2022 - 10:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2792+ kez okundu.
 

Rize'de tulum ve müzik festivali

RİZE’de 11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali 11 ülkeden 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla 20-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.   Kentte geleneksel hale gelen tulum ve türlerinin çalındığı 11 ülkenin katılımları ile bu yıl 11’incisinin gerçekleştirildiği Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali 2 yıllık pandeminin ardından devam ediyor.  20-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival ilk olarak farklı ülkeden Rize'ye gelen 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla kentte kortej yürüyüşünün ardından başlayacak. Festivalin ilk günü 21 Temmuz’da saat 18:00’da Çay Çarşısı önünde bulunan alanda yapılacak gösterilerle start alacak. Burada 11 ülke dansçısı kendilerine özgü yerel kıyafet ve tulum figüranlarıyla Rizelilerin karşısına çıkacak. Ardından festival 22 ve 23 Temmuz’da Ardeşen’ de devam edecek. 2 gün boyunca Ardeşen belediyesi Çok Amaçlı Spor salonu önünde 18:00’da vatandaşlarla buluşacak olan ekiplerin gösterileri ardından 22 Temmuz’da Engin Orta ve Can Özdemir 23 Temmuz’da ise Salih Yılmaz konserde sahne alacak.   11 ÜLKEDEN 400 KİŞİLİK HALK DANSLARI TOPLULUĞU   11 ülke 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla gerçekleşecek olan festivale ülkeler arası yarışmalar damga vuracak. Çay içme yarışması, ülkeler arası güzellik yarışması ve bu yıl ilki düzenlenecek olan Fırtına vadisinde Rafting Yarışları gerçekleştirilecek. 11’incisi düzenlenen Festivale; Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Sırbistan, Gürcistan, İran, Moldova, Sierra Leone, Filistin, Ürdün ve Senegal halk danslarından oluşan yaklaşık 400 kişilik ekip katılacak. ‘   BU YIL YENİDEN BAŞLIYORUZ’   Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Organizatörü Hakan Güven, yaptığı açıklamada “Ülkemizin vazgeçilmez üflemeli çalgılarından tulumu, dünyadaki; gayda gibi diğer türleri ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bunu yıllardık başardık. Ama pandemiden dolayı 2 yıl ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl yeniden başlıyoruz. Güzel etkinliklerimiz ve yarışmalarımız olacak.11 ülkeden 400 dansçı şehrimize gelecek. Festival sayesinde ülkeler arasında kültür etkileşimi sağlanması amaçlıyoruz. Bu sayede halk oyunlarımız ve ülke kültürlerinin gelişmesi de sağlanacak” dedi. 

RİZE’de 11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali 11 ülkeden 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla 20-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Kentte geleneksel hale gelen tulum ve türlerinin çalındığı 11 ülkenin katılımları ile bu yıl 11’incisinin gerçekleştirildiği Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali 2 yıllık pandeminin ardından devam ediyor.  20-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival ilk olarak farklı ülkeden Rize'ye gelen 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla kentte kortej yürüyüşünün ardından başlayacak. Festivalin ilk günü 21 Temmuz’da saat 18:00’da Çay Çarşısı önünde bulunan alanda yapılacak gösterilerle start alacak. Burada 11 ülke dansçısı kendilerine özgü yerel kıyafet ve tulum figüranlarıyla Rizelilerin karşısına çıkacak. Ardından festival 22 ve 23 Temmuz’da Ardeşen’ de devam edecek. 2 gün boyunca Ardeşen belediyesi Çok Amaçlı Spor salonu önünde 18:00’da vatandaşlarla buluşacak olan ekiplerin gösterileri ardından 22 Temmuz’da Engin Orta ve Can Özdemir 23 Temmuz’da ise Salih Yılmaz konserde sahne alacak.

 

11 ÜLKEDEN 400 KİŞİLİK HALK DANSLARI TOPLULUĞU

 

11 ülke 400 kişilik halk dansları topluluğu katılımıyla gerçekleşecek olan festivale ülkeler arası yarışmalar damga vuracak. Çay içme yarışması, ülkeler arası güzellik yarışması ve bu yıl ilki düzenlenecek olan Fırtına vadisinde Rafting Yarışları gerçekleştirilecek. 11’incisi düzenlenen Festivale; Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Sırbistan, Gürcistan, İran, Moldova, Sierra Leone, Filistin, Ürdün ve Senegal halk danslarından oluşan yaklaşık 400 kişilik ekip katılacak. ‘

 

BU YIL YENİDEN BAŞLIYORUZ’

 

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Organizatörü Hakan Güven, yaptığı açıklamada “Ülkemizin vazgeçilmez üflemeli çalgılarından tulumu, dünyadaki; gayda gibi diğer türleri ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bunu yıllardık başardık. Ama pandemiden dolayı 2 yıl ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl yeniden başlıyoruz. Güzel etkinliklerimiz ve yarışmalarımız olacak.11 ülkeden 400 dansçı şehrimize gelecek. Festival sayesinde ülkeler arasında kültür etkileşimi sağlanması amaçlıyoruz. Bu sayede halk oyunlarımız ve ülke kültürlerinin gelişmesi de sağlanacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi