RİZE'DE USTA KALEMLER KÖY OKULLARINDA,

Kültür 08.06.2022 - 07:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2359+ kez okundu.
 

RİZE'DE USTA KALEMLER KÖY OKULLARINDA,

USTA KALEMLER KÖY OKULLARINDA, HEDEF 10 OKUL 700 ÖĞRENCİ   AZALDER DERNEĞİNDEN ANLAMLI PROJE                          RİZE-Merkezi Rize’de bulunan AZALDER Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen ‘’Usta Kalemler Köy Yollarında’ ’projesi uygulamaya Anbarlık Ortaokulunda başladı.       Başkanlığını Hakan Güven'in yaptığı AZALDER' öncülüğünde “Usta Kalemler Köy Yollarında” adlı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen proje Ambarlık  ve  Karasu Ortaokulunda devam etti. Şair Mustafa Kutlu, şair Kadir Yıldız, Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan, Şair ve Yazar Emin Ali Kalcıoğlu hazır bulundu. AZALDER Başkanı Hakan Güven proje hakkında yaptığı açıklamasında’’ İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa başladığımız projemiz devam ediyor. ’’Usta Kalemler Köy Yollarında’’ projemiz ile 10 köy okulunda 700 öğrenciyi hedefleyerek yazarlarımızdan 1.000 imzalı kitap dağıtımı da gerçekleşecek. Şair ve Yazarların hazır bulunduğu öğrenci buluşmasında sohbet, tanışma, tavsiyeler ve teşvik amaçlı hoş sohbetlerin gerçekleşmesinin ardından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tek tek eserlerini imzaladılar. İki grup halinde köy okullarını dolaşan şair ve yazarlardan Yazar Ömer Keskin (Derepazarı Milli Eğitim Müdürü), Yazar Songül Önder, Yazar Fatih Terzioğlu, Şair ve Yazar Mehmet Ali Güneş de öğrencilerle sohbet edip kitaplarını imzaladı. Etkinliğe çocuk yazar Erva Kopuz, şair Şükran Yağcı ve Yazar Habip Baltacı da katılıyor.  Projede 10 köy okulu 700 öğrenci hedefi ile başladığımız bu anlamlı projemiz kapsamında 11 şair ve yazarımızla okullarımızda buluşacağız. Yaklaşık 1000 imzalı kitap dağıtımı yapılacak’’ dedi.          İlk programın başladığı Anbarlık Ortaokulunda Tahir Orhan, Habip Baltacı, Emin Ali Kalcıoğlu isimli şair ve yazarlar öğrenciler ile söyleşiler yaparak kitaplarını dağıttı      

USTA KALEMLER KÖY OKULLARINDA, HEDEF 10 OKUL 700 ÖĞRENCİ   AZALDER DERNEĞİNDEN ANLAMLI PROJE

                        

RİZE-Merkezi Rize’de bulunan AZALDER Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen ‘’Usta Kalemler Köy Yollarında’ ’projesi uygulamaya Anbarlık Ortaokulunda başladı.

     

Başkanlığını Hakan Güven'in yaptığı AZALDER' öncülüğünde “Usta Kalemler Köy Yollarında” adlı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen proje Ambarlık  ve  Karasu Ortaokulunda devam etti. Şair Mustafa Kutlu, şair Kadir Yıldız, Araştırmacı-Yazar Tahir Orhan, Şair ve Yazar Emin Ali Kalcıoğlu hazır bulundu. AZALDER Başkanı Hakan Güven proje hakkında yaptığı açıklamasında’’ İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa başladığımız projemiz devam ediyor. ’’Usta Kalemler Köy Yollarında’’ projemiz ile 10 köy okulunda 700 öğrenciyi hedefleyerek yazarlarımızdan 1.000 imzalı kitap dağıtımı da gerçekleşecek. Şair ve Yazarların hazır bulunduğu öğrenci buluşmasında sohbet, tanışma, tavsiyeler ve teşvik amaçlı hoş sohbetlerin gerçekleşmesinin ardından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tek tek eserlerini imzaladılar. İki grup halinde köy okullarını dolaşan şair ve yazarlardan Yazar Ömer Keskin (Derepazarı Milli Eğitim Müdürü), Yazar Songül Önder, Yazar Fatih Terzioğlu, Şair ve Yazar Mehmet Ali Güneş de öğrencilerle sohbet edip kitaplarını imzaladı. Etkinliğe çocuk yazar Erva Kopuz, şair Şükran Yağcı ve Yazar Habip Baltacı da katılıyor.  Projede 10 köy okulu 700 öğrenci hedefi ile başladığımız bu anlamlı projemiz kapsamında 11 şair ve yazarımızla okullarımızda buluşacağız. Yaklaşık 1000 imzalı kitap dağıtımı yapılacak’’ dedi. 

       

İlk programın başladığı Anbarlık Ortaokulunda Tahir Orhan, Habip Baltacı, Emin Ali Kalcıoğlu isimli şair ve yazarlar öğrenciler ile söyleşiler yaparak kitaplarını dağıttı

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi