RİZE'DE YILLARCA AYRI PARTİLERDE SİYASET YAPTILAR

Rize 28.05.2022 - 18:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2920+ kez okundu.
 

RİZE'DE YILLARCA AYRI PARTİLERDE SİYASET YAPTILAR

Görev yaptıkları sürenin üzerinden uzun yıllar geçmiş olsa da unutulmayan 2 eski Rize Milletvekilinin buluşmasında duygusal anlar yaşandı.       Rize’de ayrı dönemlerde ayrı partilerden Milletvekili seçilen Sami Kumbasar ile Ahmet Kabil’in buluşarak sohbet etmesi yemek yemesi günümüz siyasetçilerine önemli bir mesaj vermeli. 1969-1973-1977 genel seçimlerinde CHP’den Rize Milletvekili seçilen Sami Kumbasar ile 1991-1995-1999 genel seçimlerinde ANAP’tan Milletvekili seçilen Ahmet Kabil’in devam eden dostluğu günümüz siyasetçileri için önemli bir detay oldu.      İki eski Milletvekilinin buluşması hakkında bir açıklamada bulunan ANAP eski Milletvekili Ahmet Kabil’’ 1970'ler de vatandaşa ulaşım aracı olarak yeteri kadar köy yolları, mahalli TV'ler ve diğer ulaşım araçları yoktu. Her köye hatta her vatandaşa ulaşıp birçoğuna ismiyle hitap edebilen çok ender milletvekillerinden biri Sami Kumbasar’dı. Köyde kentte hiçbir siyasi ayrım yapmadan, vatandaşa partisini köyünü sormadan yardımcı olduğunu unutmadık. Bu özelliklerini takdir ettiğim dostum Sami Kumbasar ve ailelerimizle birlikte bir araya geldik.1969'dan bugüne ayrı siyasi görüşte olmamıza rağmen anılarımızı ve dostluğumuzu çocuklarımızın da iştirak ettiği sohbette pekiştirip birbirimizi tebrik ettik.53 yıldır hiçbir zaman birbirimizi üzecek eleştirimiz ve davranışımız olmamıştır. Her ikimizin milletvekilliği dönemlerimizde, bize oy veren veya vermeyen bütün seçmenlerimizden hayatta olmayanları rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Hayatta olan seçmenlerimize sağlıklı ömürler dileğiyle sonsuz teşekkürlerimizi, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bize de Allah sağlıklı hayırlı huzurlu uzun ömürler versin’’ dedi.      Ahmet Kabil’den önce 3 dönem CHP den Rize Milletvekilliği yapan ve 12 Eylül askeri darbesiyle Milletvekilliği sona eren İkizdere- Cimilli Sami Kumbasar’’  siyaset hizmet aracı olmalı. Biz o yoksullukta insanımıza hizmet için çalıştık. Ben Milletvekili olmadan önce Diş Doktoruydum, Milletvekili olunca maddi kazancım çok düştü ama halkımıza hizmetten hiçbir zaman gocunmadım. Rize’ye geldiğimde sokakta, köyde hemşerilerimden saygı görüyorsam yaptığım işlerin sonucu olsa gerek. Rize’ye hizmet yapmak istedik. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü kurulmasına önemli katkılarımız oldu. Rize’de yol ve elektriksiz olmayan köy konusunda çok çalışmamız oldu’’ dedi.

Görev yaptıkları sürenin üzerinden uzun yıllar geçmiş olsa da unutulmayan 2 eski Rize Milletvekilinin buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

     
Rize’de ayrı dönemlerde ayrı partilerden Milletvekili seçilen Sami Kumbasar ile Ahmet Kabil’in buluşarak sohbet etmesi yemek yemesi günümüz siyasetçilerine önemli bir mesaj vermeli. 1969-1973-1977 genel seçimlerinde CHP’den Rize Milletvekili seçilen Sami Kumbasar ile 1991-1995-1999 genel seçimlerinde ANAP’tan Milletvekili seçilen Ahmet Kabil’in devam eden dostluğu günümüz siyasetçileri için önemli bir detay oldu.

    
İki eski Milletvekilinin buluşması hakkında bir açıklamada bulunan ANAP eski Milletvekili Ahmet Kabil’’ 1970'ler de vatandaşa ulaşım aracı olarak yeteri kadar köy yolları, mahalli TV'ler ve diğer ulaşım araçları yoktu. Her köye hatta her vatandaşa ulaşıp birçoğuna ismiyle hitap edebilen çok ender milletvekillerinden biri Sami Kumbasar’dı. Köyde kentte hiçbir siyasi ayrım yapmadan, vatandaşa partisini köyünü sormadan yardımcı olduğunu unutmadık. Bu özelliklerini takdir ettiğim dostum Sami Kumbasar ve ailelerimizle birlikte bir araya geldik.1969'dan bugüne ayrı siyasi görüşte olmamıza rağmen anılarımızı ve dostluğumuzu çocuklarımızın da iştirak ettiği sohbette pekiştirip birbirimizi tebrik ettik.53 yıldır hiçbir zaman birbirimizi üzecek eleştirimiz ve davranışımız olmamıştır. Her ikimizin milletvekilliği dönemlerimizde, bize oy veren veya vermeyen bütün seçmenlerimizden hayatta olmayanları rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Hayatta olan seçmenlerimize sağlıklı ömürler dileğiyle sonsuz teşekkürlerimizi, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bize de Allah sağlıklı hayırlı huzurlu uzun ömürler versin’’ dedi.

    
Ahmet Kabil’den önce 3 dönem CHP den Rize Milletvekilliği yapan ve 12 Eylül askeri darbesiyle Milletvekilliği sona eren İkizdere- Cimilli Sami Kumbasar’’  siyaset hizmet aracı olmalı. Biz o yoksullukta insanımıza hizmet için çalıştık. Ben Milletvekili olmadan önce Diş Doktoruydum, Milletvekili olunca maddi kazancım çok düştü ama halkımıza hizmetten hiçbir zaman gocunmadım. Rize’ye geldiğimde sokakta, köyde hemşerilerimden saygı görüyorsam yaptığım işlerin sonucu olsa gerek. Rize’ye hizmet yapmak istedik. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü kurulmasına önemli katkılarımız oldu. Rize’de yol ve elektriksiz olmayan köy konusunda çok çalışmamız oldu’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi