RİZE'DE YAKIŞMAUYAN GÖRÜNTÜ. CAMİNİN ÖNÜ KAPALI

Rize 07.01.2022 - 10:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2740+ kez okundu.
 

RİZE'DE YAKIŞMAUYAN GÖRÜNTÜ. CAMİNİN ÖNÜ KAPALI

Rize İkizdere merkezde bulunan cami etrafındaki eski binalardan kurtulmayı bekliyor.     İlçe merkezinde 1960 da yapılan eski Cami 2 yıldır restorasyon sebebiyle ibadete kapalı. Caminin tamamen yenilendiğini söyleyen vatandaşlar’ etrafının da açılması lazım. Ana caddeye bakan ön tarafta eski bir lokanta vardı mal sahibi ile anlaşılarak yıkıldı kısmen çevresi açıldı ama mevcut bir bina daha var bununda istimlaki yapılarak kaldırılması gerekir. Caminin cemaatin ve ilçe halkının daha rahat abdest alması ve lavabo tuvalet ihtiyacı için yeni şadırvan ve tuvaletler yapılıyor. Caminin çarşı merkeziyle irtibatının kopmaması için mevcut eski binanın kaldırılması lazım. İki katlı binada 3 işyeri ve 2 daire bulunuyor. Mal sahipleriyle anlaşma sağlanamadı ama Belediye tarafından istimlak edilmesini bekliyoruz. Yeşil alan olarak daha önce belirlenen alanda mal sahiplerinin mağdur edilmesini de istemeyiz’ dediler.

Rize İkizdere merkezde bulunan cami etrafındaki eski binalardan kurtulmayı bekliyor.

   
İlçe merkezinde 1960 da yapılan eski Cami 2 yıldır restorasyon sebebiyle ibadete kapalı. Caminin tamamen yenilendiğini söyleyen vatandaşlar’ etrafının da açılması lazım. Ana caddeye bakan ön tarafta eski bir lokanta vardı mal sahibi ile anlaşılarak yıkıldı kısmen çevresi açıldı ama mevcut bir bina daha var bununda istimlaki yapılarak kaldırılması gerekir. Caminin cemaatin ve ilçe halkının daha rahat abdest alması ve lavabo tuvalet ihtiyacı için yeni şadırvan ve tuvaletler yapılıyor. Caminin çarşı merkeziyle irtibatının kopmaması için mevcut eski binanın kaldırılması lazım. İki katlı binada 3 işyeri ve 2 daire bulunuyor. Mal sahipleriyle anlaşma sağlanamadı ama Belediye tarafından istimlak edilmesini bekliyoruz. Yeşil alan olarak daha önce belirlenen alanda mal sahiplerinin mağdur edilmesini de istemeyiz’ dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi