RİZE'DEKİ İSTİFANIN PERDE ARKASI .

Siyaset 05.05.2021 - 19:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2466+ kez okundu.
 

RİZE'DEKİ İSTİFANIN PERDE ARKASI .

MHP’li başkan istifa nedenini açıkladı: Beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiler 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Rize’nin Derepazarı Belediye Başkanı seçilen Selim Metin, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmiş ve başkanlık görevine bağımsız olarak devam etme kararı almıştı. İstifasına ilişkin uzun süren suskunluğunu bozan Selim Metin, yerel bir televizyonda istifa nedenini açıkladı. Metin, kendisinin ve oğlunun tehdit edilmesi üzerine istifa ettiğini söyledi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP'den Rize’nin Derepazarı ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Selim Metin, 13 Nisan tarihinde partisinden istifa etti. Belediye başkanlık görevini bağımsız olarak sürdüren Metin, partisinden istifa gerekçesine ilişkin ilk kez konuştu. Yerel bir televizyon kanalına (Çaytv) konuşan Metin, ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. “BENİ VE OĞLUMU ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER” Partisinden, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Metin, şöyle konuştu: * Seçim sürecinden sonra bazı arkadaşlarımızın özel istekleri oldu. Bazı istekleri yerine getirdik, bazılarını yerine getiremedik. Bazı sözleri yerine getiremedik ama bir insanı bir yere kadar götürürsünüz. Bir yere geldiği zaman insan patlıyor. Bazı problemler yaşadık. Bu da en son istifaya kadar götürdü. * Biz genel merkeze gidip de şikâyet etmedik. Baya olaylar oldu. Beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiler. O aşamayı aştık, tekrar gündeme geldi. O sırada malum şahıs tekrar belediyeye geldi. Belediyede bizim başkan vekili ve başkan yardımcısıyla aynı şekilde konuştu. Fakat bizim olmadığımız süreçte gelmiş. İstekler gayri hukukiydi. * Derepazarı'nın menfaatleri yoktu işin içinde. Kendi menfaatleri vardı. Bizim aleyhimize dönecek çok şey vardı. Bizi sıkıntıya sokacaktı. İl başkanına gittik söylemeye. İl başkanı da beni tehdit etti. ‘Sen sokakta dolaşamazsın’ dedi. Bunu söylersen ilçe başkanı ve il başkan yardımcısı vardı. Onlar da şahitti. Sonra bana ‘yanlış anladın abi’ dedi.

MHP’li başkan istifa nedenini açıkladı: Beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiler


31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Rize’nin Derepazarı Belediye Başkanı seçilen Selim Metin, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmiş ve başkanlık görevine bağımsız olarak devam etme kararı almıştı. İstifasına ilişkin uzun süren suskunluğunu bozan Selim Metin, yerel bir televizyonda istifa nedenini açıkladı. Metin, kendisinin ve oğlunun tehdit edilmesi üzerine istifa ettiğini söyledi.


31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP'den Rize’nin Derepazarı ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Selim Metin, 13 Nisan tarihinde partisinden istifa etti. Belediye başkanlık görevini bağımsız olarak sürdüren Metin, partisinden istifa gerekçesine ilişkin ilk kez konuştu. Yerel bir televizyon kanalına (Çaytv) konuşan Metin, ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü.


“BENİ VE OĞLUMU ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER”


Partisinden, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Metin, şöyle konuştu:


* Seçim sürecinden sonra bazı arkadaşlarımızın özel istekleri oldu. Bazı istekleri yerine getirdik, bazılarını yerine getiremedik. Bazı sözleri yerine getiremedik ama bir insanı bir yere kadar götürürsünüz. Bir yere geldiği zaman insan patlıyor. Bazı problemler yaşadık. Bu da en son istifaya kadar götürdü.


* Biz genel merkeze gidip de şikâyet etmedik. Baya olaylar oldu. Beni ve oğlumu ölümle tehdit ettiler. O aşamayı aştık, tekrar gündeme geldi. O sırada malum şahıs tekrar belediyeye geldi. Belediyede bizim başkan vekili ve başkan yardımcısıyla aynı şekilde konuştu. Fakat bizim olmadığımız süreçte gelmiş. İstekler gayri hukukiydi.


* Derepazarı'nın menfaatleri yoktu işin içinde. Kendi menfaatleri vardı. Bizim aleyhimize dönecek çok şey vardı. Bizi sıkıntıya sokacaktı. İl başkanına gittik söylemeye. İl başkanı da beni tehdit etti. ‘Sen sokakta dolaşamazsın’ dedi. Bunu söylersen ilçe başkanı ve il başkan yardımcısı vardı. Onlar da şahitti. Sonra bana ‘yanlış anladın abi’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi