Rize'deki şenliğe yağmur bile engel olamadı.

Kültür 18.08.2019 - 14:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2807+ kez okundu.
 

Rize'deki şenliğe yağmur bile engel olamadı.

Rize İkizdere-IlıcaköyMuhtarlığı ve Derneğinin ortaklaşa organize ettiği Tron Mesire alanı şenliğinin 3.yağmur altında devam eden horonlarla yapıldı.   Yerel sanatçılardan Erol Şahin, İsmail Ceylan, Muzaffer Hamzaoğlu, Nazif Balcı, Yılmaz Kasapoğlu, Fatih Aksoy’un kemençe eşliğinde söylediği türkülere eşlik eden katılımcılar horona doydu. Ilıca köyü Tron Vadisi Mesire yerinde yapılan 3.geleneksel şenliğe yoğun bir katılım oldu. Şenlikte bir konuşma yapan Muhtar Ali Balcı burası 68 dönümlük bir arazi. Köyümüzdeki bu alanı mesire yeri olarak düzenlemek istiyoruz. Derneğimizle köylülerim birlik beraber içinde bu araziyi bölgede mesire yeri, düğün alanı, dinlenme yeri gibi birçok etkinlik için kullanmak istiyoruz. Kaymakamlığımızın ve Özel İdarenin desteğini bekliyoruz. Kaymakamlık ve Özel İdarenin desteğiyle burada hazırlanacak projeye göre Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından tesis yapılmasını istiyoruz. Görülen arazimizde hiçbir bozulma olmamış. Tamamen orman içi yeşillikle kaplı suyu bol, ortasından dere geçen bir arazimiz var. Cimil Gurup yolu üzerindeyiz. Yanlız yaz değil kış mevsimin de de burası değerlendirilebilir. Şelalelere yakın. Cimil köyümüze yakın, Yaylalara yakın. Cimil köylülerimizde isterlerse birlikte programlar yapabiliriz. Bu yağmur altında şenliğimize katıldığınız için teşekkür ediyorum’ dedi.       Katılanlara kavurma, pilav, haşlanmış patates ve Bal’ın ikram edildiği şenlik dostane hava içinde geçti. 3.Ilıcaköy Tron mesire şenliğine HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Azaklı, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu, AKP İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu, Ali Ekşi, MHP Belediye Meclis Üyesi Haşim Çifte, İkizdere eski Belediye Başkanı Ayhan Biber ve kalabalık bir topluluk katıldı.   

Rize İkizdere-IlıcaköyMuhtarlığı ve Derneğinin ortaklaşa organize ettiği Tron Mesire alanı şenliğinin 3.yağmur altında devam eden horonlarla yapıldı.

 

Yerel sanatçılardan Erol Şahin, İsmail Ceylan, Muzaffer Hamzaoğlu, Nazif Balcı, Yılmaz Kasapoğlu, Fatih Aksoy’un kemençe eşliğinde söylediği türkülere eşlik eden katılımcılar horona doydu. Ilıca köyü Tron Vadisi Mesire yerinde yapılan 3.geleneksel şenliğe yoğun bir katılım oldu. Şenlikte bir konuşma yapan Muhtar Ali Balcı burası 68 dönümlük bir arazi. Köyümüzdeki bu alanı mesire yeri olarak düzenlemek istiyoruz. Derneğimizle köylülerim birlik beraber içinde bu araziyi bölgede mesire yeri, düğün alanı, dinlenme yeri gibi birçok etkinlik için kullanmak istiyoruz. Kaymakamlığımızın ve Özel İdarenin desteğini bekliyoruz. Kaymakamlık ve Özel İdarenin desteğiyle burada hazırlanacak projeye göre Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından tesis yapılmasını istiyoruz. Görülen arazimizde hiçbir bozulma olmamış. Tamamen orman içi yeşillikle kaplı suyu bol, ortasından dere geçen bir arazimiz var. Cimil Gurup yolu üzerindeyiz. Yanlız yaz değil kış mevsimin de de burası değerlendirilebilir. Şelalelere yakın. Cimil köyümüze yakın, Yaylalara yakın. Cimil köylülerimizde isterlerse birlikte programlar yapabiliriz. Bu yağmur altında şenliğimize katıldığınız için teşekkür ediyorum’ dedi.
     

Katılanlara kavurma, pilav, haşlanmış patates ve Bal’ın ikram edildiği şenlik dostane hava içinde geçti. 3.Ilıcaköy Tron mesire şenliğine HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Azaklı, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Çepnioğlu, AKP İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu, Ali Ekşi, MHP Belediye Meclis Üyesi Haşim Çifte, İkizdere eski Belediye Başkanı Ayhan Biber ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi