Rize Eğitim iş 19 mayıs Bayramı İçin Samsun'da

Törenler 20.05.2019 - 12:39, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2413+ kez okundu.
 

Rize Eğitim iş 19 mayıs Bayramı İçin Samsun'da

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Bandırma Vapuru ile başlayan deniz yolculuğu 19 Mayıs 1919 günü sabahı Samsun'da (Canik) Tütün İskelesi'nde son buldu. Tütün İskelesi'ne atılan bu ilk adım tarihe altın harflerle yazılacak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla devam eden destansı bir yolculuğun başlangıcıydı. ; İşte bu destanın 100. yılı. Her yıl Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu çok özel günde, 100. yılına yaraşır bir kutlama için Birleşik Kamuiş Konfederasyonu ve  Eğitimiş sendikası'nın aldığı kararla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Eğitimişliler  Samsun'da buluştu. Rize Eğitimiş'de bu büyük bayramı kutlamak için Samsundaydı. Atatürk Anıtı'nda buluşan Eğitimişliler çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından  büyük ve coşkulu bir kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe halkın alkışları ve desteği harikaydı. Çiftlik caddesi boyunca süren yürüyüşün bittiği yerde konuşma yapan Birleşik Kamuiş Başkanı Mehmet Balık ve Eğitimiş Genel Başkanı Orhan Yıldırım konuşmalarında  "Laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk İlke ve Devrimlerinden asla taviz vermeden aydınlık yolunda yürümeye devam edecektir. Birleşik Kamuiş'in tüm bileşenleri ve Eğitimiş bu yolun takipçileri ve koruyucularıdır." dediler.  Bu çok özel günde Samsun'da olma isteği ve heyecanı Eğitimiş'i ve dolayısıyla önemli bir parçası olan Rize Eğitimiş'i özel,farklı ve anlamlı bir yere koymuştur. Eğitimiş 100. yılında da her zaman olduğu gibi Atatürk'ün yolunda... ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Bandırma Vapuru ile başlayan deniz yolculuğu 19 Mayıs 1919 günü sabahı Samsun'da (Canik) Tütün İskelesi'nde son buldu. Tütün İskelesi'ne atılan bu ilk adım tarihe altın harflerle yazılacak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla devam eden destansı bir yolculuğun başlangıcıydı.

;
İşte bu destanın 100. yılı. Her yıl Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu çok özel günde, 100. yılına yaraşır bir kutlama için Birleşik Kamuiş Konfederasyonu ve  Eğitimiş sendikası'nın aldığı kararla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Eğitimişliler  Samsun'da buluştu. Rize Eğitimiş'de bu büyük bayramı kutlamak için Samsundaydı. Atatürk Anıtı'nda buluşan Eğitimişliler çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından  büyük ve coşkulu bir kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe halkın alkışları ve desteği harikaydı. Çiftlik caddesi boyunca süren yürüyüşün bittiği yerde konuşma yapan Birleşik Kamuiş Başkanı Mehmet Balık ve Eğitimiş Genel Başkanı Orhan Yıldırım konuşmalarında  "Laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk İlke ve Devrimlerinden asla taviz vermeden aydınlık yolunda yürümeye devam edecektir. Birleşik Kamuiş'in tüm bileşenleri ve Eğitimiş bu yolun takipçileri ve koruyucularıdır." dediler. 


Bu çok özel günde Samsun'da olma isteği ve heyecanı Eğitimiş'i ve dolayısıyla önemli bir parçası olan Rize Eğitimiş'i özel,farklı ve anlamlı bir yere koymuştur. Eğitimiş 100. yılında da her zaman olduğu gibi Atatürk'ün yolunda...


ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi