RİZE GÜNLERİNDE COŞKU DEVAM EDİYOR. İSMAİL TÜRÜT COŞKUSU

Kültür 27.05.2022 - 14:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2700+ kez okundu.
 

RİZE GÜNLERİNDE COŞKU DEVAM EDİYOR. İSMAİL TÜRÜT COŞKUSU

Rize Günleri'nde coşku sürüyor   Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri, 2'inci gününde ziyaretçilerini ağırlıyor.   RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 12'nci Rize Günleri 2'inci gününde sürdü. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen Rize Günleri'nde kurulan stantlarda kentin başta çayı, doğası, lezzetleri ve vizyon yatırımları tanıtıldı. Etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetler katılımcılarla buluşturuldu. Nayla içerisinde Rize müzesinin de kurulduğu  fuar alanında arıcılık, off-road, rafting, atmaca evi, su değirmeni ve çaylık alanlar kuruldu. Rize fotoğraflarından sergilerin açıldığı Rize Günleri'nde, Rize Bezi dokumacılığı ilgi gördü. Keşan, iğne oyası, bez bebek ve sepet örücülüğü de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuar alanında yöresel ürünlerde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliklerde Yeşilay tarafından 'Sigara ve Bağımlılıkla Mücadele' programı gerçekleştirildi.  Tahta araba ile Formulaz Rize'nin tahta arabası da Yenikapı'da yerini aldı. Katılımcılar tahta araba ile poz verdi, test sürüşü yaptı. Rize Valisi Kemal Çeber de tahta araba ile fuar alanını turladı. Büyük ilgi çeken tahta arabalardan yaptırmak isteyenler görevlilerden bilgi aldı. Ziyaretçiler kemençe ve tulum eşliğinde horonlar oynadı. İsmail Türüt coşturdu Rizeli sanatçı İsmail Türüt'ün sahne aldığı etkinliklerde ziyaretçiler, keyifli anlar yaşadı. Türüt'ün birbirinden güzel Karadeniz ezgilerini dinleyenler alkışla tempo tuttu, horon oynadı. Rize Günleri'nde Semih Aytaç, İrfan Akgün ve Ahmet Ekşioğlu da konser verdi. 'Yoğun ilgi var' RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, "Dün açılışımızı gerçekleştirdik. Hafta içi olmasına rağmen  ciddi anlamda yoğun bir kalabalık vardı. Hemşerilerimizin ve İstanbulluların ilgisi devam ediyor. Bugünde yine hafta içi olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bu ilginin hafta sonu izdihama dönüşeceğini düşünüyoruz. Alanda tam anlamıyla Rize kültürünü yaşatıyoruz" dedi. Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de etkinlikleri takip etti.    

Rize Günleri'nde coşku sürüyor
 

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri, 2'inci gününde ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

RİDEF tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 12'nci Rize Günleri 2'inci gününde sürdü. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen Rize Günleri'nde kurulan stantlarda kentin başta çayı, doğası, lezzetleri ve vizyon yatırımları tanıtıldı. Etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetler katılımcılarla buluşturuldu. Nayla içerisinde Rize müzesinin de kurulduğu  fuar alanında arıcılık, off-road, rafting, atmaca evi, su değirmeni ve çaylık alanlar kuruldu. Rize fotoğraflarından sergilerin açıldığı Rize Günleri'nde, Rize Bezi dokumacılığı ilgi gördü. Keşan, iğne oyası, bez bebek ve sepet örücülüğü de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuar alanında yöresel ürünlerde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliklerde Yeşilay tarafından 'Sigara ve Bağımlılıkla Mücadele' programı gerçekleştirildi. 


Tahta araba ile Formulaz


Rize'nin tahta arabası da Yenikapı'da yerini aldı. Katılımcılar tahta araba ile poz verdi, test sürüşü yaptı. Rize Valisi Kemal Çeber de tahta araba ile fuar alanını turladı. Büyük ilgi çeken tahta arabalardan yaptırmak isteyenler görevlilerden bilgi aldı. Ziyaretçiler kemençe ve tulum eşliğinde horonlar oynadı.


İsmail Türüt coşturdu


Rizeli sanatçı İsmail Türüt'ün sahne aldığı etkinliklerde ziyaretçiler, keyifli anlar yaşadı. Türüt'ün birbirinden güzel Karadeniz ezgilerini dinleyenler alkışla tempo tuttu, horon oynadı. Rize Günleri'nde Semih Aytaç, İrfan Akgün ve Ahmet Ekşioğlu da konser verdi.


'Yoğun ilgi var'


RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, "Dün açılışımızı gerçekleştirdik. Hafta içi olmasına rağmen  ciddi anlamda yoğun bir kalabalık vardı. Hemşerilerimizin ve İstanbulluların ilgisi devam ediyor. Bugünde yine hafta içi olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bu ilginin hafta sonu izdihama dönüşeceğini düşünüyoruz. Alanda tam anlamıyla Rize kültürünü yaşatıyoruz" dedi.


Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de etkinlikleri takip etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi