RİZE HAVALİMANI PERSONEL ALIMI TBMM GÜNDEMİNDE

Rize 23.05.2022 - 18:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3146+ kez okundu.
 

RİZE HAVALİMANI PERSONEL ALIMI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Rize Artvin Havalimanı personel alımlarını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.     Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde faaliyete geçtiğini belirten Bayraktutan; Havalimanı açılmadan personel alım ilanlarında teknik nitelikler, deneyim şartlar ve kanun hükümlerinde belirtilen gereklilikler dışında “Son 1 yıldır Rize’de ikamet ettiğini belgelemek.” şartının arandığını hatırlattı.      Bayraktutan Artvin Havalimanı açılmadan konuyu gündeme getirmiş “Artvin Halkının mağduriyetinin önüne geçilmesi adına gerekli önlemlerin alınması için yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz."  demişti.     Havalimanı açıldıktan sonra da benzer şekilde alımların Rize ili üzerinde yoğunlaştığı ifade edildiğine değinen Bayraktutan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine hazırlamış olduğu yeni yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu. Bayraktutan'ın soruları şu şekilde;      Rize-Artvin Havalimanında görevlendirilmek üzere bu tarihe kadar kaç personel alımı gerçekleşmiştir?   İlgili personel alımları hangi illerden, hangi kriterlere göre yapılmıştır? Detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız? 

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Rize Artvin Havalimanı personel alımlarını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.  


 

Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde faaliyete geçtiğini belirten Bayraktutan; Havalimanı açılmadan personel alım ilanlarında teknik nitelikler, deneyim şartlar ve kanun hükümlerinde belirtilen gereklilikler dışında “Son 1 yıldır Rize’de ikamet ettiğini belgelemek.” şartının arandığını hatırlattı.   

 

Bayraktutan Artvin Havalimanı açılmadan konuyu gündeme getirmiş “Artvin Halkının mağduriyetinin önüne geçilmesi adına gerekli önlemlerin alınması için yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz."  demişti.  

 

Havalimanı açıldıktan sonra da benzer şekilde alımların Rize ili üzerinde yoğunlaştığı ifade edildiğine değinen Bayraktutan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine hazırlamış olduğu yeni yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu. Bayraktutan'ın soruları şu şekilde; 

 

 

  1. Rize-Artvin Havalimanında görevlendirilmek üzere bu tarihe kadar kaç personel alımı gerçekleşmiştir?  
  2. İlgili personel alımları hangi illerden, hangi kriterlere göre yapılmıştır? Detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız? 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi