RİZE HAVALİMANINDA SONA GELİNDİ.

Rize 29.11.2021 - 18:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2433+ kez okundu.
 

RİZE HAVALİMANINDA SONA GELİNDİ.

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi. Havalimanının ICAO kodu da belli oldu. Yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olarak planlanan havalimanı için yıl sonunda test uçuşlarının yapılması bekleniyor. Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) tarafından her meydana bir kod veriliyor. Bu kod ile uçuş yönetim bilgisayarına (FMC) giriş yapıldığında havalimanına ait koordinatlara ulaşılabiliyor. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Rizer-Artvin Havalimanı'nın ICAO kodu LTFO olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan Rize-Artvin Havalimanı'na CAT1 ILS iniş sistemi kurulacağı öğrenildi. Havalimanı apronunda 7 uçaklık park alanı olacak. Havalimanının açılışının ise Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü olan 2 Mart 2022'de yapılması planlanıyor.   AirportHaber.com

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi. Havalimanının ICAO kodu da belli oldu.


Yılda 3 milyon yolcu kapasiteli olarak planlanan havalimanı için yıl sonunda test uçuşlarının yapılması bekleniyor.


Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) tarafından her meydana bir kod veriliyor. Bu kod ile uçuş yönetim bilgisayarına (FMC) giriş yapıldığında havalimanına ait koordinatlara ulaşılabiliyor. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Rizer-Artvin Havalimanı'nın ICAO kodu LTFO olacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan Rize-Artvin Havalimanı'na CAT1 ILS iniş sistemi kurulacağı öğrenildi. Havalimanı apronunda 7 uçaklık park alanı olacak.


Havalimanının açılışının ise Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü olan 2 Mart 2022'de yapılması planlanıyor.


 

AirportHaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi