RİZE İL BAŞKANINDAN REKTÖRE ÖZEL SORULAR

Siyaset 10.01.2022 - 09:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2267+ kez okundu.
 

RİZE İL BAŞKANINDAN REKTÖRE ÖZEL SORULAR

Bir ünüversitenin kuruluş amacı bulunduğu ilin ürettiği ürünün Kalitesini artırmak, araştırmasını yapmak ve üst düzeyde eğitim sağlamakdır. Rize'mizin de geçim kaynağı çaydır. Şimdi sayın rektörümüze soruyorum, ünüversitede hazırlanan çay kanunu şu an Tarım bakanlığında bekletiliyor. Bunun takipçisi misiniz? İkinci soru ise, çay kanununda neler var bunları bir an önce üreticiyle paylaşmanı istiyoruz. Üçüncü soru,  Rize ünüversitesi Çay İhtisas Ünüversitesi olarak devletten ödenek almaktadır. Bu ödenekler nerelerde kullanılıyor? Dördüncü soru ise, üretici önümüzdeki çay sezonunda gübre alabilecek mi? Gübrenin tonu şu an 10 bin TL oldu. Üretici yeterince gübre vermezse yeterince ürün alamayacak ve 3. çay da olmayacak. Bununla ilgili Ünüversitemizin bir çalışması var mı?   Ceyhun Yılmaz Anavatan Partisi Rize İl Başkanı

Bir ünüversitenin kuruluş amacı bulunduğu ilin ürettiği ürünün Kalitesini artırmak, araştırmasını yapmak ve üst düzeyde eğitim sağlamakdır. Rize'mizin de geçim kaynağı çaydır.


Şimdi sayın rektörümüze soruyorum, ünüversitede hazırlanan çay kanunu şu an Tarım bakanlığında bekletiliyor. Bunun takipçisi misiniz? İkinci soru ise, çay kanununda neler var bunları bir an önce üreticiyle paylaşmanı istiyoruz. Üçüncü soru,  Rize ünüversitesi Çay İhtisas Ünüversitesi olarak devletten ödenek almaktadır. Bu ödenekler nerelerde kullanılıyor? Dördüncü soru ise, üretici önümüzdeki çay sezonunda gübre alabilecek mi? Gübrenin tonu şu an 10 bin TL oldu. Üretici yeterince gübre vermezse yeterince ürün alamayacak ve 3. çay da olmayacak. Bununla ilgili Ünüversitemizin bir çalışması var mı?
 

Ceyhun Yılmaz
Anavatan Partisi Rize İl Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi