RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Rize 17.08.2022 - 12:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3133+ kez okundu.
 

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Rize İl Sağıl Müdürlüğünden İçme Suyu açıklaması. İlimiz Küçükçayır mevkiinde bulunan ve Andon ilacı suyu diye bilinen halkımızın da bu amaçla faydalı olduğuna inanarak kullandığı suyumuz ile ilgili yapılan detaylı inceleme de suyun hali hazırda içilmesinin uygun olmadığı tespit edilmiştir.  Bu sebeple ilgili kurumlarımız ivedilikle bilgilendirilmiş, akabinde de vatandaşımızın suyu kullanmaya devam etmesi üzerine suyun içilmesinin sağlık açısından uygun olmadığını belirtir yazının ilgili yere asılmasına gerek duyulmuştur.  Halkımızın rağbet ettiği söz konusu suyumuz ile ilgili yine belli periyotlarla yeniden tahlil ve tetkikler yapılacak olup, düzelmesi durumunda halkımızın bilgilendirecektir.  İlimizde genelinde nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarafından içme suyu olarak kullanılan andon şebeke suyu ile ilgili ise herhangi bir sıkıntı olmayıp, düzenli tetkikleri yapılmakta ve güvenle içilebilir durumdadır. İçinde bulduğumuz mevsimin özelliklerinden de dolayı özellikle köylerimizde kullanılan arıtılmayan, klorlanmayan düzensiz suların bakımlarının çok iyi takip edilmesi,  özellikle ve özelikle depo temizliklerinin sıklıkla yapılmasının çok büyük önem arz ettiğini bir kez daha ivedilikle hatırlatmak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.   RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Rize İl Sağıl Müdürlüğünden İçme Suyu açıklaması.


İlimiz Küçükçayır mevkiinde bulunan ve Andon ilacı suyu diye bilinen halkımızın da bu amaçla faydalı olduğuna inanarak kullandığı suyumuz ile ilgili yapılan detaylı inceleme de suyun hali hazırda içilmesinin uygun olmadığı tespit edilmiştir. 


Bu sebeple ilgili kurumlarımız ivedilikle bilgilendirilmiş, akabinde de vatandaşımızın suyu kullanmaya devam etmesi üzerine suyun içilmesinin sağlık açısından uygun olmadığını belirtir yazının ilgili yere asılmasına gerek duyulmuştur. 


Halkımızın rağbet ettiği söz konusu suyumuz ile ilgili yine belli periyotlarla yeniden tahlil ve tetkikler yapılacak olup, düzelmesi durumunda halkımızın bilgilendirecektir. 


İlimizde genelinde nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarafından içme suyu olarak kullanılan andon şebeke suyu ile ilgili ise herhangi bir sıkıntı olmayıp, düzenli tetkikleri yapılmakta ve güvenle içilebilir durumdadır.


İçinde bulduğumuz mevsimin özelliklerinden de dolayı özellikle köylerimizde kullanılan arıtılmayan, klorlanmayan düzensiz suların bakımlarının çok iyi takip edilmesi,  özellikle ve özelikle depo temizliklerinin sıklıkla yapılmasının çok büyük önem arz ettiğini bir kez daha ivedilikle hatırlatmak isteriz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi