RİZE LOJİSTİK LİMAN İHALESİ YAPILDI

Rize 15.09.2020 - 16:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3427+ kez okundu.
 

RİZE LOJİSTİK LİMAN İHALESİ YAPILDI

Rize İyidere’de yapılması planlanan Lojistik liman inşaat ihalesini Mehmet Cengiz aldı.     Sözcü Gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre İyidere’de yapılacak İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesinin sonucu açıklandı. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 719 milyon lira olan ihale, 16 Temmuz'da, kanunun esas olarak öngördüğü rekabetçi “açık” usul yerine, tartışmalı 21b usulüyle gerçekleştirildi. Duyuru ilanı verilmeden, özel olarak davet edilen şirketlerle gizli kapaklı yapılan ihalenin sonuç ilanı 1 Eylül'de yayınlandı. İhale, 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı'na verildi. Sözleşmede, projenin 28 Ağustos 2020 – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında 1.200 günde tamamlanması öngörüldü.  Cengiz İnşaat, 16 Temmuz'da yapılan Rize İyidere Lojistik  Limanı ihalesinden 2 gün önce 14 Temmuz'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı” ihalesini de kazanmıştı.                               DENİZ DOLDURULACAK      Rize İyidere Lojistik Limanı, konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet vermek üzere planlandı. Liman terminal sahası, deniz doldurularak oluşturulacak.    

Rize İyidere’de yapılması planlanan Lojistik liman inşaat ihalesini Mehmet Cengiz aldı.

   
Sözcü Gazetesinden Yusuf Demir’in haberine göre İyidere’de yapılacak İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesinin sonucu açıklandı. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 719 milyon lira olan ihale, 16 Temmuz'da, kanunun esas olarak öngördüğü rekabetçi “açık” usul yerine, tartışmalı 21b usulüyle gerçekleştirildi. Duyuru ilanı verilmeden, özel olarak davet edilen şirketlerle gizli kapaklı yapılan ihalenin sonuç ilanı 1 Eylül'de yayınlandı. İhale, 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı'na verildi. Sözleşmede, projenin 28 Ağustos 2020 – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında 1.200 günde tamamlanması öngörüldü.  Cengiz İnşaat, 16 Temmuz'da yapılan Rize İyidere Lojistik  Limanı ihalesinden 2 gün önce 14 Temmuz'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı” ihalesini de kazanmıştı.

                             
DENİZ DOLDURULACAK

    
Rize İyidere Lojistik Limanı, konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet vermek üzere planlandı. Liman terminal sahası, deniz doldurularak oluşturulacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi