RİZE MİLLET BAHÇESİ HIZLA YOL ALIYOR

Rize 01.07.2022 - 18:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 5392+ kez okundu.
 

RİZE MİLLET BAHÇESİ HIZLA YOL ALIYOR

RİZE’DE MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde başkan yardımcılarıyla birlikte Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmaları inceleyerek bilgiler aldı.   Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı açıklamada,”Bu alan 1990’lı yıllardan başlayan bir dolguyla beraber bulunduğumuz alanda 260 dönümlük bir alan vardı. Yaklaşık bir iki yıldır başlatmış olduğumuz dolguyla da bu 260 dönümlük alan takriben 600 dönüme kadar çıkmış olacak ve 600 dönümlük bir Millet Bahçesi’ne Rize kavuşmuş olacak.” dedi. Başkan Metin, “Burada temel amaç kamuya açık alanların yapılması, peyzaj alanların, yeşil alanların bolca tutulması ve içerisinde bilim merkezinden, kent müzesinden, güzel bir camimizden, bir tarafta Çay çarşısı, gençler için oyun alanları şeklinde böyle bir konsept olacak. “Bizim için en değerli taraflarından biri ilk kez Rize’de yıllar sonra denizle sıfır bir sahile kavuşmuş olmamız. Valiliğin ordan Çaykur’un önüne doğru 2 kilometreye yakın bir alan tamamıyla sahil olmuş olacak. İnsanlarımız deniz kenarından, denizin ve yosunun kokusunu hissederek sahilde dolaşmış olacak. “Burada yapılan imalat 6.80 metreden 5.40 metreye kadar denizin altından yukarıya doğru bir beton dolgusu oluyor. Bunun üzerine de bir 4 metrelik bloklar gelecek. İnsanlarımız rahatlıkla denize sıfır konumdan yürümüş olacaklar. Proje bitince Karadeniz sahilinde ve Türkiye’de çok örnek bir Millet Bahçesi ve sahil konseptine sahip olmuş olacağız. Bütün belediye ekibimiz olarak bundan biz de çok gurur duyuyoruz. Bu hizmet için başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza, Millet Bahçesi’nin ihalesini yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

RİZE’DE MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde başkan yardımcılarıyla birlikte Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmaları inceleyerek bilgiler aldı.
 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı açıklamada,”Bu alan 1990’lı yıllardan başlayan bir dolguyla beraber bulunduğumuz alanda 260 dönümlük bir alan vardı. Yaklaşık bir iki yıldır başlatmış olduğumuz dolguyla da bu 260 dönümlük alan takriben 600 dönüme kadar çıkmış olacak ve 600 dönümlük bir Millet Bahçesi’ne Rize kavuşmuş olacak.” dedi.


Başkan Metin, “Burada temel amaç kamuya açık alanların yapılması, peyzaj alanların, yeşil alanların bolca tutulması ve içerisinde bilim merkezinden, kent müzesinden, güzel bir camimizden, bir tarafta Çay çarşısı, gençler için oyun alanları şeklinde böyle bir konsept olacak.


“Bizim için en değerli taraflarından biri ilk kez Rize’de yıllar sonra denizle sıfır bir sahile kavuşmuş olmamız. Valiliğin ordan Çaykur’un önüne doğru 2 kilometreye yakın bir alan tamamıyla sahil olmuş olacak. İnsanlarımız deniz kenarından, denizin ve yosunun kokusunu hissederek sahilde dolaşmış olacak.


“Burada yapılan imalat 6.80 metreden 5.40 metreye kadar denizin altından yukarıya doğru bir beton dolgusu oluyor. Bunun üzerine de bir 4 metrelik bloklar gelecek. İnsanlarımız rahatlıkla denize sıfır konumdan yürümüş olacaklar. Proje bitince Karadeniz sahilinde ve Türkiye’de çok örnek bir Millet Bahçesi ve sahil konseptine sahip olmuş olacağız. Bütün belediye ekibimiz olarak bundan biz de çok gurur duyuyoruz. Bu hizmet için başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlığımıza, Millet Bahçesi’nin ihalesini yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi