RİZE MÜFTLÜĞÜNDEN ANLAMLI BİR KONFERANS

Rize 22.10.2021 - 09:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1625+ kez okundu.
 

RİZE MÜFTLÜĞÜNDEN ANLAMLI BİR KONFERANS

Rize’de “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenlendi. Rize Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenledi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İmran Çelik konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Naci Çakmakçı katılımcıları selamlarken Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlı olması temennisinde bulundu. “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans veren Dr. İmran Çelik, vefanın tanımını “Başta Cenab-ı Hak olmak üzere O’nun biricik Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sas)’e, daha sonra insanın kendisine, ailesine, akrabalarına, eşine, dostuna, çevresine ve bütün varlıklara karşı emanet ve sadakat temelli münasebet kurmasıdır” şeklinde tarif ederek sözlerine başladı. Hz. Peygamberin vefa adına bizlere miras olarak bıraktığı hasletleri; Rabbine vefası, insana vefası, çevreye vefası, ailesine vefası ve ahde vefası şeklinde tarif ederek açıklayan Çelik, Kur’an’ın bizlere Hz. Peygamber’e iman etmeyi, itaat etmeyi, ona muhabbet göstermeyi ve onu örnek almayı emrettiğini ifade ederek Müslümanları Hz. Peygamber’e vefa göstermeye sevk eden dinamiklerden söz etti. Sahabelerin dünyasında vefa duygusunun nasıl vücuda geldiğini ifade eden olaylardan söz eden Çelik, “vefanın zıttı nankörlüktür, inkar da en büyük vefasızlıktır” dedi. İslam’ın övdüğü vasıfların başında vefa duygusunun geldiğini ifade eden Çelik, vefanın fert için kıymet ve değer, toplum içinse huzur ve saadet olduğunu söyledi. Çelik, vefanın imandan geldiğine dikkat çekerek “Allah’a vefa göstermeyen hiçbir insandan başkasına vefa göstermesi beklenemez” ifadeleriyle sözlerinin tamamladı. Tambur dinletisi ile devam eden program sonunda İl Müftüsü Naci Çakmakçı Dr. İmran Çelik’e çiçek takdiminde bulundu. Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile program sona erdi.

Rize’de “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenlendi.


Rize Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenledi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İmran Çelik konuşmacı olarak katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Naci Çakmakçı katılımcıları selamlarken Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.


“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans veren Dr. İmran Çelik, vefanın tanımını “Başta Cenab-ı Hak olmak üzere O’nun biricik Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sas)’e, daha sonra insanın kendisine, ailesine, akrabalarına, eşine, dostuna, çevresine ve bütün varlıklara karşı emanet ve sadakat temelli münasebet kurmasıdır” şeklinde tarif ederek sözlerine başladı.


Hz. Peygamberin vefa adına bizlere miras olarak bıraktığı hasletleri; Rabbine vefası, insana vefası, çevreye vefası, ailesine vefası ve ahde vefası şeklinde tarif ederek açıklayan Çelik, Kur’an’ın bizlere Hz. Peygamber’e iman etmeyi, itaat etmeyi, ona muhabbet göstermeyi ve onu örnek almayı emrettiğini ifade ederek Müslümanları Hz. Peygamber’e vefa göstermeye sevk eden dinamiklerden söz etti.


Sahabelerin dünyasında vefa duygusunun nasıl vücuda geldiğini ifade eden olaylardan söz eden Çelik, “vefanın zıttı nankörlüktür, inkar da en büyük vefasızlıktır” dedi.


İslam’ın övdüğü vasıfların başında vefa duygusunun geldiğini ifade eden Çelik, vefanın fert için kıymet ve değer, toplum içinse huzur ve saadet olduğunu söyledi. Çelik, vefanın imandan geldiğine dikkat çekerek “Allah’a vefa göstermeyen hiçbir insandan başkasına vefa göstermesi beklenemez” ifadeleriyle sözlerinin tamamladı.


Tambur dinletisi ile devam eden program sonunda İl Müftüsü Naci Çakmakçı Dr. İmran Çelik’e çiçek takdiminde bulundu. Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi