RİZE’NİN BATI İLÇELERİNDEN HAVAALANINA

Rize 28.05.2022 - 12:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1762+ kez okundu.
 

RİZE’NİN BATI İLÇELERİNDEN HAVAALANINA

Ankara’dan Rize’ye ilk defa uçmanın heyecanını 14 Mayısta, bir grup Arkadaşımızla beraber yaşadık.   Rizeli olarak ilk defa uçağa biniyor gibi heyecanlı, çocuklar gibi şendik. Seyahat boyunca her aşamayı kayda alan arkadaşlarımız vardı. Havaalanı üzerinde gösteri yapan uçaklar nedeniyle, Rize semalarında birkaç tur atarak, Rize sahillerini ve dağlarını ilk defa havadan seyretme imkanı bulduk. Birlikte uçtuğumuz bir eski Valimizin Çayeli’ndeki evini uçaktan, ilk defa görüyor olmasının mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Havanın açık olması, yeşille mavinin doyumsuz güzelliklerini temaşa etmemizi sağladı. Bölgemiz için birçok gelişmeye kapı aralayacak bu yatırımın tekrar hayırlı olmasını dileriz. Havaalanı, Lojistik Liman, Şehir Hastanesi, Ovit Tüneli ve İyidere-İkizdere-İspir-Erzurum Duble Yolu, Rize’nin çehresini değiştirecek önemli yatırımlardır. Bu yatırımların İlimize kazandırılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkürlerimizi arz etsek azdır. İnşallah Demir Yolunun da Bölgemize, İlimize geldiğini görmek nasip olur. Havaalanının daha çok kullanılabilmesi için; İzmir ve Antalya’dan ilk etapta Ankara aktarmalı karşılıklı seferlerin konulması, bu uçuşların makul fiyatlarla düzenlenmesi önem arz etmektedir. Böylece Ankara Rize arasında da sefer sayıları artırılmış olacak. Rize’nin batı ilçelerini kapsayacak, İkizdere - Kalkandere  -Kendirli - İyidere - Derepazarı güzergahlarında, Havaalanı servisi mutlaka konulmalı.   Bugünkü durumda Ankara’dan Rize’ye uçacak yolcuların, gecenin o saatinde özellikle Kalkandere ve İkizdere’ye özel araç olmadan gitmeleri imkansız. Araç kiralama ya da taksiye binmenin de herkes için cazip olmadığı aşikar. Servis olmadığı sürece, bu bölgelerdeki yolcuların Trabzon havaalanını tercih etmeleri kaçınılmazdır. “Hava Yolu, Halkın Yolu” sloganı, bizim için o zaman daha bir anlam kazanır. Bu konuda taleplerin yetkililere ulaştırılması, özellikle Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün gayret sarfetmesi gerekir.   İRFAN COŞKUN  

Ankara’dan Rize’ye ilk defa uçmanın heyecanını 14 Mayısta, bir grup Arkadaşımızla beraber yaşadık.
 

Rizeli olarak ilk defa uçağa biniyor gibi heyecanlı, çocuklar gibi şendik. Seyahat boyunca her aşamayı kayda alan arkadaşlarımız vardı. Havaalanı üzerinde gösteri yapan uçaklar nedeniyle, Rize semalarında birkaç tur atarak, Rize sahillerini ve dağlarını ilk defa havadan seyretme imkanı bulduk.


Birlikte uçtuğumuz bir eski Valimizin Çayeli’ndeki evini uçaktan, ilk defa görüyor olmasının mutluluğu gözlerinden okunuyordu.


Havanın açık olması, yeşille mavinin doyumsuz güzelliklerini temaşa etmemizi sağladı. Bölgemiz için birçok gelişmeye kapı aralayacak bu yatırımın tekrar hayırlı olmasını dileriz.


Havaalanı, Lojistik Liman, Şehir Hastanesi, Ovit Tüneli ve İyidere-İkizdere-İspir-Erzurum Duble Yolu, Rize’nin çehresini değiştirecek önemli yatırımlardır.


Bu yatırımların İlimize kazandırılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkürlerimizi arz etsek azdır. İnşallah Demir Yolunun da Bölgemize, İlimize geldiğini görmek nasip olur.


Havaalanının daha çok kullanılabilmesi için; İzmir ve Antalya’dan ilk etapta Ankara aktarmalı karşılıklı seferlerin konulması, bu uçuşların makul fiyatlarla düzenlenmesi önem arz etmektedir. Böylece Ankara Rize arasında da sefer sayıları artırılmış olacak.


Rize’nin batı ilçelerini kapsayacak, İkizdere - Kalkandere  -Kendirli - İyidere - Derepazarı güzergahlarında, Havaalanı servisi mutlaka konulmalı.

 

Bugünkü durumda Ankara’dan Rize’ye uçacak yolcuların, gecenin o saatinde özellikle Kalkandere ve İkizdere’ye özel araç olmadan gitmeleri imkansız. Araç kiralama ya da taksiye binmenin de herkes için cazip olmadığı aşikar. Servis olmadığı sürece, bu bölgelerdeki yolcuların Trabzon havaalanını tercih etmeleri kaçınılmazdır.


“Hava Yolu, Halkın Yolu” sloganı, bizim için o zaman daha bir anlam kazanır. Bu konuda taleplerin yetkililere ulaştırılması, özellikle Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün gayret sarfetmesi gerekir.

 

İRFAN COŞKUN
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi