Rize'nin ilk Köy Yaşam Merkezi açıldı

Rize 25.08.2022 - 19:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3187+ kez okundu.
 

Rize'nin ilk Köy Yaşam Merkezi açıldı

RİZE’nin Çayeli ilçesinde ilk Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışı yapan Vali Kemal Çeber  “Köy Yaşam Merkezi projesi ile yenilenen köy okullarımız içerisindeki eğitim, çalışma ve sosyal alanları ile köylerimizin en aktif yerleri olacaktır” dedi.   Kapalı köy okullarını imar ederek ilkokul, anaokulu ve halk eğitim merkezini de içeren alanlar haline getirilmesi ve köy halkının hizmetine sunulmasını amaçlayan 'Köy Yaşam Merkezleri Projesi' kapsamında; Çayeli ilçesinde Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Rize’nin ilk Köy Yaşam Merkezinin açılışına Rize Valisi Kemal Çeber, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ile ilçe protokolü ve köy halkı katıldı. Açılışta konuşan Vali Kemal Çeber, “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. İlimizde de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi yenilenerek köy halkımızın hizmetine sunuldu. Hemen hemen her köyümüzde köy okullarımız mevcut fakat zaman içerisinde çeşitli sebeplerle bu okullarımız kullanılmamaya başlanmış ve kendi haline bırakılmış. Köy Yaşam Merkezi projesi ile yenilenen köy okullarımız içerisindeki eğitim, çalışma ve sosyal alanları ile köylerimizin en aktif yerleri olacaktır” dedi. 

RİZE’nin Çayeli ilçesinde ilk Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışı yapan Vali Kemal Çeber  “Köy Yaşam Merkezi projesi ile yenilenen köy okullarımız içerisindeki eğitim, çalışma ve sosyal alanları ile köylerimizin en aktif yerleri olacaktır” dedi.

 

Kapalı köy okullarını imar ederek ilkokul, anaokulu ve halk eğitim merkezini de içeren alanlar haline getirilmesi ve köy halkının hizmetine sunulmasını amaçlayan 'Köy Yaşam Merkezleri Projesi' kapsamında; Çayeli ilçesinde Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Rize’nin ilk Köy Yaşam Merkezinin açılışına Rize Valisi Kemal Çeber, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ile ilçe protokolü ve köy halkı katıldı. Açılışta konuşan Vali Kemal Çeber, “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. İlimizde de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Çayeli Ortaköy Şehit Muhammet Çakıl Köy Yaşam Merkezi yenilenerek köy halkımızın hizmetine sunuldu. Hemen hemen her köyümüzde köy okullarımız mevcut fakat zaman içerisinde çeşitli sebeplerle bu okullarımız kullanılmamaya başlanmış ve kendi haline bırakılmış. Köy Yaşam Merkezi projesi ile yenilenen köy okullarımız içerisindeki eğitim, çalışma ve sosyal alanları ile köylerimizin en aktif yerleri olacaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi