RİZE'NİN İLK UĞRAK YERİ YENİLENDİ

Rize 01.09.2022 - 21:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2359+ kez okundu.
 

RİZE'NİN İLK UĞRAK YERİ YENİLENDİ

ÇAYKUR’a ait Ziraat Botanik Bahçesi yenilenen yüzü ile Rize’nin yüz akı olmaya değer bir eser. Yerli yabancı binlerce turistin ilk uğrak yeri Ziraat. Çay Bahçesinde yenilenen alanlar hemen göze çarpıyor.       ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize’de dört mevsim en çok ziyaret edilen Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini artırıcı yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün, ÇAYKUR’a ait Hayrat Fidanlığı bölgesinde yeni hizmet binasına taşınmasıyla tamamen halkın hizmetine açılan Ziraat Çay bahçesinde gerçek Rize ÇAYKUR Çayı içmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor.                                   Otopark sorunu çözüldü       Yapılan yeni otoparklar ile ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde geçmiş yıllarda yaşanan araç park sorunu tamamen ortadan kalkmış durumda. Bahçenin çevresinde yapılan yeni otoparklar sonucunda ÇAYKUR çayı içmeye, bahçeyi gezip dinlenmeye ve Çaylada yemek yemeye, Rize’yi buradan seyretmeye gelenler otopark sıkıntısı yaşamıyor. Ziraat Bahçesine gelen yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda,  ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde yapılan yenilik ve daha kaliteli hizmet verme konseptinden bir hayli memnun olduklarını gözleniyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, Ziraat Botanik Bahçesini gezmeye ve çay içmeye gelen, yerli ve yabancı misafirlerle birlikte, Rize- Artvin havalimanının açılmasıyla birlikte Rize’yi gezmeye gelen, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerin, burada içtikleri damak zevkine uygun siyah, yeşil sıcak ve de soğuk çay çeşitlerini çok beğendiklerini dile getirdiler.                                        Zihni Derin unutulmadı       ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinin girişinde, Rize’ye özgü kara taştan yapılan yeni duvarlar, Zihni Derin büstü,  Rize’nin eski çeşmeleri, çay fidanı yetiştirme bahçelerinin genişletilmesinin yanında, Rize’nin geçmişinde önemli yer tutan ve çaydan önce geçim kayağı olan, Rize’ye özgü meyveler, mandalina, portakal, limon gibi meyvelerin Rizeli olup, mesleği ve işi gereği Rize dışında farklı şehir ve ülkelerde yaşayıp yıllar sonra gerek çay toplamak için, gerekse yıllar sonra memleketine gelen misafirleri bir hayli mutlu ediyor. Bilhassa iş sonrası dinlemek için, Ziraat Botanik Çay bahçesine çay içmeye giden Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen misafirler, bahçede son yıllarda yapılan yeniliklerin kendilerine daha huzurlu bir ortam oluşturmasından dolayı, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim’e teşekkür ettiler.       ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde yapımı devam eden Çay Satış ve Tanıtım mağazasıyla birlikte, bahçeye olan yoğun ilgiden dolayı araç park sıkıntısı yaşamamak için yeni otopark hazırlama çalışması devam ediyor.  

ÇAYKUR’a ait Ziraat Botanik Bahçesi yenilenen yüzü ile Rize’nin yüz akı olmaya değer bir eser. Yerli yabancı binlerce turistin ilk uğrak yeri Ziraat. Çay Bahçesinde yenilenen alanlar hemen göze çarpıyor.
     
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize’de dört mevsim en çok ziyaret edilen Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini artırıcı yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün, ÇAYKUR’a ait Hayrat Fidanlığı bölgesinde yeni hizmet binasına taşınmasıyla tamamen halkın hizmetine açılan Ziraat Çay bahçesinde gerçek Rize ÇAYKUR Çayı içmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor.
                                 
Otopark sorunu çözüldü
     
Yapılan yeni otoparklar ile ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde geçmiş yıllarda yaşanan araç park sorunu tamamen ortadan kalkmış durumda. Bahçenin çevresinde yapılan yeni otoparklar sonucunda ÇAYKUR çayı içmeye, bahçeyi gezip dinlenmeye ve Çaylada yemek yemeye, Rize’yi buradan seyretmeye gelenler otopark sıkıntısı yaşamıyor. Ziraat Bahçesine gelen yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda,  ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde yapılan yenilik ve daha kaliteli hizmet verme konseptinden bir hayli memnun olduklarını gözleniyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, Ziraat Botanik Bahçesini gezmeye ve çay içmeye gelen, yerli ve yabancı misafirlerle birlikte, Rize- Artvin havalimanının açılmasıyla birlikte Rize’yi gezmeye gelen, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen turistlerin, burada içtikleri damak zevkine uygun siyah, yeşil sıcak ve de soğuk çay çeşitlerini çok beğendiklerini dile getirdiler. 
                                     
Zihni Derin unutulmadı
     
ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinin girişinde, Rize’ye özgü kara taştan yapılan yeni duvarlar, Zihni Derin büstü,  Rize’nin eski çeşmeleri, çay fidanı yetiştirme bahçelerinin genişletilmesinin yanında, Rize’nin geçmişinde önemli yer tutan ve çaydan önce geçim kayağı olan, Rize’ye özgü meyveler, mandalina, portakal, limon gibi meyvelerin Rizeli olup, mesleği ve işi gereği Rize dışında farklı şehir ve ülkelerde yaşayıp yıllar sonra gerek çay toplamak için, gerekse yıllar sonra memleketine gelen misafirleri bir hayli mutlu ediyor. Bilhassa iş sonrası dinlemek için, Ziraat Botanik Çay bahçesine çay içmeye giden Rize’de yaşayan aileler ve dışarıdan gelen misafirler, bahçede son yıllarda yapılan yeniliklerin kendilerine daha huzurlu bir ortam oluşturmasından dolayı, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim’e teşekkür ettiler.
     
ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay bahçesinde yapımı devam eden Çay Satış ve Tanıtım mağazasıyla birlikte, bahçeye olan yoğun ilgiden dolayı araç park sıkıntısı yaşamamak için yeni otopark hazırlama çalışması devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi