RİZE ORGANİZE SANAYİNİN KÖPRÜSÜ TAMAMLANDI

Rize 25.12.2021 - 12:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2708+ kez okundu.
 

RİZE ORGANİZE SANAYİNİN KÖPRÜSÜ TAMAMLANDI

Kalkandere ilçesinde bulunan Rize’nin tek Organize Sanayi Sitesi için karayolu üzerinde yapılan köprü tamamlandı.     Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılan köprüden Organize Sanayi Bölgesine geçişinde köprü olmadığı için ulaşım zorlukla sağlanıyordu. Trafik akışı ve Sanayiye giriş çıkış da daha sağlıklı ulaşım olması için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlanılan köprü yapımında son aşamaya gelindi. Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılan köprü karayolunun iki tarafını Çin seddi gibi sarmaladığı için yoldan geçenler tarafından Çin seddi köprüsü diye adlandırılmaya başlandı.     Kalkandere ilçesinin Aksu Mahallesi´nde 50 hektarlık alana kurulan Rize OSB'de gıda, tekstil, plastik, makine, medikal ve sağlık sektöründen 25 firmaya ait fabrika kuruldu. İçerisinde 25 fabrikanın faaliyete geçtiği organize sanayi bölgesinde (OSB) bu fabrikalarda 500 kişiye istihdam sağlanıyor. OSB’nin ikinci etabının da tamamlanmasıyla istihdam sayısı bin 500'e yükselecek. Yaklaşık 300 milyon lira yatırım yapılan Kalkandere OSB'de yapımına başlanan ikinci etabın tamamlanmasıyla istihdam sayısı bin 500'e yükselecek. Lojistik merkezin tamamlanması ile Ovit Tüneli bağlantısı tam teşekküllü hizmete girdiğinde Organize Sanayi Bölgesinin iş hacminin çok daha yoğun olacağı belirtiliyor.  

Kalkandere ilçesinde bulunan Rize’nin tek Organize Sanayi Sitesi için karayolu üzerinde yapılan köprü tamamlandı.

   
Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılan köprüden Organize Sanayi Bölgesine geçişinde köprü olmadığı için ulaşım zorlukla sağlanıyordu. Trafik akışı ve Sanayiye giriş çıkış da daha sağlıklı ulaşım olması için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlanılan köprü yapımında son aşamaya gelindi. Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılan köprü karayolunun iki tarafını Çin seddi gibi sarmaladığı için yoldan geçenler tarafından Çin seddi köprüsü diye adlandırılmaya başlandı.

   
Kalkandere ilçesinin Aksu Mahallesi´nde 50 hektarlık alana kurulan Rize OSB'de gıda, tekstil, plastik, makine, medikal ve sağlık sektöründen 25 firmaya ait fabrika kuruldu. İçerisinde 25 fabrikanın faaliyete geçtiği organize sanayi bölgesinde (OSB) bu fabrikalarda 500 kişiye istihdam sağlanıyor. OSB’nin ikinci etabının da tamamlanmasıyla istihdam sayısı bin 500'e yükselecek. Yaklaşık 300 milyon lira yatırım yapılan Kalkandere OSB'de yapımına başlanan ikinci etabın tamamlanmasıyla istihdam sayısı bin 500'e yükselecek. Lojistik merkezin tamamlanması ile Ovit Tüneli bağlantısı tam teşekküllü hizmete girdiğinde Organize Sanayi Bölgesinin iş hacminin çok daha yoğun olacağı belirtiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi