RİZE RTEÜ'DE MÜDÜRLER TOPLANTISI

Eğitim 04.10.2021 - 16:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1573+ kez okundu.
 

RİZE RTEÜ'DE MÜDÜRLER TOPLANTISI

Yeni Akademik Yıl Öncesinde Dekan ve Müdürlerle Toplantı Yapıldı RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021-2022 akademik yılının başlaması dolayısıyla Üniversitemiz bünyesindeki Fakültelerin Dekanları ile Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Müdürleri ile bir araya geldi.   Üniversitenin  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Rektör, öncelikle 2021-2022 Akademik Yılının başta öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve çalışanlarımız olmak üzere herkes için hayırlı olması ve sorunsuz, başarılarla dolu bir akademik yıl geçirilmesi temennisinde bulundu. Eğitim öğretim kalitesinden ödün vermeden yeni akademik yılda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Rektörümüz, “Covid-19 salgını nedeniyle bir buçuk yıldır öğrencilerimiz uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam ediyordu. 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren üniversitelerde örgün programlarda yüz yüze eğitime geçildi. Biz de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde eğitim almaları için önlemlerimizi aldık. Ayrıca, pandemi şartlarına göre kampüslerimizi ve eğitim öğretim binalarımızı hazırladık, alınması gereken bütün önlemleri aldık.” dedi. Ders programlarının senatoda alınan karar çerçevesinde 40 uzaktan ve 60 yüze olacak şekilde planlandığını da ifade eden Rektör Karaman  “ Ortak zorunlu dersler hariç uzaktan eğitim sistemi vasıtasıyla yapılan bütün dersler eş zamanlı yapılacak. Ders yapılacak mekâna göre öğrenci sayıları belirlendi ve gerektiğinde sınıf ikiye bölündü. Sınıf ve amfilerde öğrencilerin oturacakları yerler belirlenirken mesafeye dikkat edildi. Birimlere uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler asıldı.” diye konuştu. Rektör Karaman , Üniversitemizin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet uygulamalarındaki kalitesini artırmak için bugüne kadar oluğu gibi bundan sonra da tüm yöneticilerimiz ve personelimizin özverili bir şekilde çalışması gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı. Toplantı, bir önceki akademik yılın değerlendirilmesi ve yeni akademik yılda yapılması gerekenlerle ilgili soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Yeni Akademik Yıl Öncesinde Dekan ve Müdürlerle Toplantı Yapıldı

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021-2022 akademik yılının başlaması dolayısıyla Üniversitemiz bünyesindeki Fakültelerin Dekanları ile Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Müdürleri ile bir araya geldi.
 

Üniversitenin  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Rektör, öncelikle 2021-2022 Akademik Yılının başta öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve çalışanlarımız olmak üzere herkes için hayırlı olması ve sorunsuz, başarılarla dolu bir akademik yıl geçirilmesi temennisinde bulundu.


Eğitim öğretim kalitesinden ödün vermeden yeni akademik yılda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Rektörümüz, “Covid-19 salgını nedeniyle bir buçuk yıldır öğrencilerimiz uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam ediyordu. 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren üniversitelerde örgün programlarda yüz yüze eğitime geçildi. Biz de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde eğitim almaları için önlemlerimizi aldık. Ayrıca, pandemi şartlarına göre kampüslerimizi ve eğitim öğretim binalarımızı hazırladık, alınması gereken bütün önlemleri aldık.” dedi.


Ders programlarının senatoda alınan karar çerçevesinde 40 uzaktan ve 60 yüze olacak şekilde planlandığını da ifade eden Rektör Karaman  “ Ortak zorunlu dersler hariç uzaktan eğitim sistemi vasıtasıyla yapılan bütün dersler eş zamanlı yapılacak. Ders yapılacak mekâna göre öğrenci sayıları belirlendi ve gerektiğinde sınıf ikiye bölündü. Sınıf ve amfilerde öğrencilerin oturacakları yerler belirlenirken mesafeye dikkat edildi. Birimlere uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler asıldı.” diye konuştu.


Rektör Karaman , Üniversitemizin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet uygulamalarındaki kalitesini artırmak için bugüne kadar oluğu gibi bundan sonra da tüm yöneticilerimiz ve personelimizin özverili bir şekilde çalışması gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.


Toplantı, bir önceki akademik yılın değerlendirilmesi ve yeni akademik yılda yapılması gerekenlerle ilgili soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi