RİZE RTEÜ DÜNYANUN EN İYİLERİ ARASINA GİRDİ

Eğitim 28.04.2022 - 18:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2258+ kez okundu.
 

RİZE RTEÜ DÜNYANUN EN İYİLERİ ARASINA GİRDİ

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 106 ülkeden 1406 üniversitenin girebildiği Times Higher Education Etki Sıralamasında, 7 alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girdi.     Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olan Times Higher Education Etki Sıralaması’na Türkiye’den sadece 58 üniversite girerken RTEÜ’de sıralamada yerini aldı. RTEÜ, nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, yoksulluğa son başta olmak üzere, açlığa son, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sudaki yaşam, hedefler için ortaklıklardan oluşan 7 farklı küresel kalkınma hedefi kategorisinde gösterdiği başarı ile dünyadaki birçok üniversiteyi geride bıraktı.    DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA RTEÜ;   Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 1’incisi olarak tanımlanan ‘Yoksulluğa Son’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 401-600 basamağında; Türk üniversiteleri arasında ise 15. Sırada; ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 601-800 bandında, Türk üniversiteleri arasında ise 21’inci sırada; ‘Nitelikli Eğitim’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 601-800 bandında, Türk üniversiteleri arasında ise 23. sırada yer aldı. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin bilimsel alandaki istikrarlı ilerlemesinin yanı sıra, topluma hizmeti merkeze alan çalışmalarıyla da dünyada adından söz ettirmeyi başardığını belirterek “RTEÜ olarak iki yıl üst üste, dünyadaki üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olma özelliğini taşıyan THE Etki Sıralaması listesine girme başarısı göstermek önemli ve anlamlı. Bunun kalite, akreditasyon ve uluslararasılaşma anlamında yapılan işlerin ve atılan adımların ne derece doğru ve önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 106 ülkeden 1406 üniversitenin girebildiği Times Higher Education Etki Sıralamasında, 7 alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girdi.

 

  Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olan Times Higher Education Etki Sıralaması’na Türkiye’den sadece 58 üniversite girerken RTEÜ’de sıralamada yerini aldı. RTEÜ, nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, yoksulluğa son başta olmak üzere, açlığa son, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sudaki yaşam, hedefler için ortaklıklardan oluşan 7 farklı küresel kalkınma hedefi kategorisinde gösterdiği başarı ile dünyadaki birçok üniversiteyi geride bıraktı. 

 

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA RTEÜ;

 

Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 1’incisi olarak tanımlanan ‘Yoksulluğa Son’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 401-600 basamağında; Türk üniversiteleri arasında ise 15. Sırada; ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 601-800 bandında, Türk üniversiteleri arasında ise 21’inci sırada; ‘Nitelikli Eğitim’ hedefinde dünya üniversiteleri arasında 601-800 bandında, Türk üniversiteleri arasında ise 23. sırada yer aldı. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin bilimsel alandaki istikrarlı ilerlemesinin yanı sıra, topluma hizmeti merkeze alan çalışmalarıyla da dünyada adından söz ettirmeyi başardığını belirterek “RTEÜ olarak iki yıl üst üste, dünyadaki üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olma özelliğini taşıyan THE Etki Sıralaması listesine girme başarısı göstermek önemli ve anlamlı. Bunun kalite, akreditasyon ve uluslararasılaşma anlamında yapılan işlerin ve atılan adımların ne derece doğru ve önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi