RİZE RTEÜ GELŞEN EKONOMİLERDE EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA

Eğitim 21.10.2021 - 12:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1551+ kez okundu.
 

RİZE RTEÜ GELŞEN EKONOMİLERDE EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA

RTEÜ Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Arasında!   Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bu yıl da Times Higher Education (THE) Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 (Emerging Economies University Rankings 2022) sıralamasında yer aldı.   2004 yılından beri periyodik olarak dünyanın en başarılı üniversitelerini çeşitli kategorilerde listeleyen Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education, “Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 Sıralaması” sonuçlarını yayınladı. 19.10.2021 tarihinde açıklanan sıralamada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 501+ sıraya yerleşerek, gelişen ekonomilerin en iyileri listesine bir kez daha adını yazdırdı.   Söz konusu sıralama kapsamında, FTSE (Financial Times Stock Exchange) Endeksine göre “Hızla Yükselen Ülkeler (Advanced Emerging)”, “İkinci Derece Yükselen Ülkeler (Secondary Emerging)”, “Sınırdaki Ülkeler (Frontier)” kategorilerinde yer alan 50 ülkeden 698 üniversite listede yer alabildi. THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 Sıralaması Türkiye özelinde değerlendirildiğinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sıralamaya girebilen 66 Türk üniversitesi arasında yer aldı. RTEÜ 2021 yılında da Times Higher Education (THE) Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler listesinde yerini almıştı.   Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Sıralamasının yöntemi Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında olduğu gibi ‘Eğitim (Teaching)’, ‘Araştırma (Research)’, ‘Atıf (Citations)’, ‘Uluslararası Görünüm (International Outlook)’ ve ‘Sanayi Geliri (Industry Income)’ olmak üzere 5 ana başlık altında kalibre edilen 13 performans göstergesinden oluşmaktadır. Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler sıralamasını diğerlerinden ayıran özelliği ise “Sanayi Geliri” ve “Uluslararası Görünüm” metriklerinin ağırlığının Dünya Üniversiteler Sıralamasına göre daha yüksek olmasıdır.   Times Higher Education Gelişen Ekonomilerdeki Üniversiteler 2022 Sıralaması (THE Emerging Economies University Rankings 2022) listesi için tıklayınız.   Times Higher Education Gelişen Ekonomilerdeki Üniversiteler 2022 Sıralamasının (THE Emerging Economies University Rankings 2022) yöntemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.  

RTEÜ Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Arasında!

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bu yıl da Times Higher Education (THE) Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 (Emerging Economies University Rankings 2022) sıralamasında yer aldı.

 

2004 yılından beri periyodik olarak dünyanın en başarılı üniversitelerini çeşitli kategorilerde listeleyen Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education, “Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 Sıralaması” sonuçlarını yayınladı. 19.10.2021 tarihinde açıklanan sıralamada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 501+ sıraya yerleşerek, gelişen ekonomilerin en iyileri listesine bir kez daha adını yazdırdı.

 

Söz konusu sıralama kapsamında, FTSE (Financial Times Stock Exchange) Endeksine göre “Hızla Yükselen Ülkeler (Advanced Emerging)”, “İkinci Derece Yükselen Ülkeler (Secondary Emerging)”, “Sınırdaki Ülkeler (Frontier)” kategorilerinde yer alan 50 ülkeden 698 üniversite listede yer alabildi. THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2022 Sıralaması Türkiye özelinde değerlendirildiğinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sıralamaya girebilen 66 Türk üniversitesi arasında yer aldı. RTEÜ 2021 yılında da Times Higher Education (THE) Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler listesinde yerini almıştı.

 

Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Sıralamasının yöntemi Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında olduğu gibi ‘Eğitim (Teaching)’, ‘Araştırma (Research)’, ‘Atıf (Citations)’, ‘Uluslararası Görünüm (International Outlook)’ ve ‘Sanayi Geliri (Industry Income)’ olmak üzere 5 ana başlık altında kalibre edilen 13 performans göstergesinden oluşmaktadır. Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler sıralamasını diğerlerinden ayıran özelliği ise “Sanayi Geliri” ve “Uluslararası Görünüm” metriklerinin ağırlığının Dünya Üniversiteler Sıralamasına göre daha yüksek olmasıdır.

 

Times Higher Education Gelişen Ekonomilerdeki Üniversiteler 2022 Sıralaması (THE Emerging Economies University Rankings 2022) listesi için tıklayınız.

 

Times Higher Education Gelişen Ekonomilerdeki Üniversiteler 2022 Sıralamasının (THE Emerging Economies University Rankings 2022) yöntemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi