RİZE RTEÜ TIP FAKÜLTESİNDE DİPLOMA TÖRENİ

Eğitim 30.06.2021 - 14:20, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3107+ kez okundu.
 

RİZE RTEÜ TIP FAKÜLTESİNDE DİPLOMA TÖRENİ

Rize RTE  Üniversitesi z Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı dönem birincisi Şevval Çolak mezun öğrenciler adına konuşmasını yaptı ve mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Törende, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Tümkaya ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşma gerçekleştirdi. Rektörz konuşmasına, Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılanları selamlayarak başladı. Henüz on beş yıllık bir üniversite olmamıza rağmen eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi, kurumsallaşma gibi birçok alanda bizden çok daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiğimizi ifade eden Rektörümüz, “Şu anda Üniversitemiz bünyesinde 15 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Enstitü, 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 141 farklı diploma programı bulunmaktadır. Bu akademik birimlerde 520'si öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1217 öğretim elemanı görev yapmakta; 685 tanesi dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 18.000 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 81 ilimizden ve 52 farklı ülkeden öğrenciye sahip bir üniversiteyiz.” dedi. Pandemi şartlarına rağmen Üniversitemizin akademik performans ve başarısının her geçen gün yükseldiğini belirten Rektörümüz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin her alanda gelişim ve değişim trendini yakalamış bir üniversite olarak yoluna devam ettiğini ifade etti. Rektörümüz konuşmasını, “Öğrencilerimizin elleri öpülesi anneleri, babaları ve kıymetli aileleri, sizler bugün buraya göz nurunuz, biricik yavrularınızın sevinçlerini paylaşmak ve bu mutlu günlerinde onların yanında olmak, altı sene önce bizlere emanet ettiğiniz emanetlerinizi geri almak için geldiniz. Şunu iyi biliniz ki güvenlik görevlisinden fakültenin dekanına ve üniversitenin rektörüne varıncaya kadar Üniversitemizin bütün personeli onların en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar.” diyerek tamamladı. Konuşmaların ardından, fakülte birincisi Şevval Çolak’a, Rize Vali Vekili Bayram Sağır,  fakülte ikincisi Şakir Arıman’a Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, fakülte üçüncüsü Cafer Yelkenci’ye Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra, RTEÜ Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezinde gerçekleşen R-SİM oyunlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve 8. Dönem mezunları için diploma töreni gerçekleştirildi. Törenin sonunda, Prof. Dr. Recep Bedir mezun öğrencilere hekimlik andını okuttu ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı. Törene, Rize Vali Vekili Bayram Sağır,  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Üniversitemiz yöneticileri ve akademik personel katıldı.

Rize RTE  Üniversitesi z Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.


Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı dönem birincisi Şevval Çolak mezun öğrenciler adına konuşmasını yaptı ve mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı.


Törende, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Tümkaya ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşma gerçekleştirdi.


Rektörz konuşmasına, Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılanları selamlayarak başladı.


Henüz on beş yıllık bir üniversite olmamıza rağmen eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi, kurumsallaşma gibi birçok alanda bizden çok daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettiğimizi ifade eden Rektörümüz, “Şu anda Üniversitemiz bünyesinde 15 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Enstitü, 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 141 farklı diploma programı bulunmaktadır. Bu akademik birimlerde 520'si öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1217 öğretim elemanı görev yapmakta; 685 tanesi dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 18.000 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. 81 ilimizden ve 52 farklı ülkeden öğrenciye sahip bir üniversiteyiz.” dedi.


Pandemi şartlarına rağmen Üniversitemizin akademik performans ve başarısının her geçen gün yükseldiğini belirten Rektörümüz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin her alanda gelişim ve değişim trendini yakalamış bir üniversite olarak yoluna devam ettiğini ifade etti.


Rektörümüz konuşmasını, “Öğrencilerimizin elleri öpülesi anneleri, babaları ve kıymetli aileleri, sizler bugün buraya göz nurunuz, biricik yavrularınızın sevinçlerini paylaşmak ve bu mutlu günlerinde onların yanında olmak, altı sene önce bizlere emanet ettiğiniz emanetlerinizi geri almak için geldiniz. Şunu iyi biliniz ki güvenlik görevlisinden fakültenin dekanına ve üniversitenin rektörüne varıncaya kadar Üniversitemizin bütün personeli onların en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar.” diyerek tamamladı.


Konuşmaların ardından, fakülte birincisi Şevval Çolak’a, Rize Vali Vekili Bayram Sağır,  fakülte ikincisi Şakir Arıman’a Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, fakülte üçüncüsü Cafer Yelkenci’ye Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından plaket takdim edildi.


Daha sonra, RTEÜ Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezinde gerçekleşen R-SİM oyunlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve 8. Dönem mezunları için diploma töreni gerçekleştirildi.


Törenin sonunda, Prof. Dr. Recep Bedir mezun öğrencilere hekimlik andını okuttu ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.


Törene, Rize Vali Vekili Bayram Sağır,  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Üniversitemiz yöneticileri ve akademik personel katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi