Rize, seyahat yazarlarını ağırladı

Rize 23.04.2019 - 21:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2319+ kez okundu.
 

Rize, seyahat yazarlarını ağırladı

RİZE'de her geçen gün artan turizm potansiyeli yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Turizm destinasyon alanları açısından zengin bir coğrafyaya sahip Rize’yi ziyaret eden seyahat yazarları, yaz turizm sezonu öncesi gözlemlerde bulundu. Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği’nin davetlisi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Rize’ye gelen seyahat yazarları Çamlıhemşin’den İkizdere’ye kadar birçok turizm destinasyon alanını gezdi, tarihi ve doğal güzellikleri keşfetti. Üç grup olarak gerçekleşen gezilerde; Bulut Şelalesi, Zil Kale, Kıbledağı Camii, İkizdere Cimil Şelalesi, Arapdüzü Mesire Alanı, İyidere Pileki Park Mesire Alanı, Petran Yaylası,Avusor yaylası, Rize kalesi, Rize Ziraat Çay Bahçesi gibi yerler ziyaret edilirken, Rize’nin mutfağından lezzetler tadıldı.  Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Aytekin Kalender, “İlimizde ki güzellikleri daha çok kişiye ulaştırarak tanıtmak için böyle bir program yaptık. Geçen yıl bir milyon olan ziyaretçi rakamını bu yıl bir milyon 250 binlere taşınmasında bizde katkıda bulunmak istedik. İç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla bir çok çalışma yapılıyor. Bizde dernek olarak bu çalışmalara katkı sunmayı hedefledik. Programda birbirinden değerli seyahat yazarlarımızı konuk ettik. Buradan inanılmaz güzelliklerle ayrıldıklarını bize ifade ettiler. Bizden kendilerinden artık ilimizin turizm elçileri olmalarını rica ettik" dedi. Seyahat yazarlarından İlhan Bahar Gündoğdu ise "Rize eşsiz coğrafyası ile her mevsim görülmesi gereken bir yer. Doğa, kültür ve tarihin izlerini görmek isteyenler mutlaka Rize’yi ziyaret etmeli. Birçok insan bu güzel doğayı görmekten kendini mahrum etmiş. Rize’nin tanıtımı için, birkaç günde olsa buradayım. İlk gün İyidere'de ki Pileki Mağarasıyla başladık. Pileki mağarası bizi tepesinden akan şelale ve yağmurla karşıladı. Mağara doğal bir mağara değil. Pileki denilen ekmek pişirmekte kullanılan taş tablaları bu mağaradan çıkarmışlar. Ardından 2 kilometrelik su yolu eşliğinde yemyeşil bir yolda yürüyerek tarihi değirmene ulaştık. Çay içtik, Rize’nin yemeklerini yedik, yeni yerler keşfettik. Rize’yi mutlaka gelip görmelisiniz. Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı şükranlarımız sunuyorum. Aldığımız notları fotoğrafları köşelerimize, bloklarımıza ve sayfalarımıza taşıyarak bu güzel şehrin tanıtımına katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

RİZE'de her geçen gün artan turizm potansiyeli yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Turizm destinasyon alanları açısından zengin bir coğrafyaya sahip Rize’yi ziyaret eden seyahat yazarları, yaz turizm sezonu öncesi gözlemlerde bulundu.


Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği’nin davetlisi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Rize’ye gelen seyahat yazarları Çamlıhemşin’den İkizdere’ye kadar birçok turizm destinasyon alanını gezdi, tarihi ve doğal güzellikleri keşfetti. Üç grup olarak gerçekleşen gezilerde; Bulut Şelalesi, Zil Kale, Kıbledağı Camii, İkizdere Cimil Şelalesi, Arapdüzü Mesire Alanı, İyidere Pileki Park Mesire Alanı, Petran Yaylası,Avusor yaylası, Rize kalesi, Rize Ziraat Çay Bahçesi gibi yerler ziyaret edilirken, Rize’nin mutfağından lezzetler tadıldı. 


Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Aytekin Kalender, “İlimizde ki güzellikleri daha çok kişiye ulaştırarak tanıtmak için böyle bir program yaptık. Geçen yıl bir milyon olan ziyaretçi rakamını bu yıl bir milyon 250 binlere taşınmasında bizde katkıda bulunmak istedik. İç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla bir çok çalışma yapılıyor. Bizde dernek olarak bu çalışmalara katkı sunmayı hedefledik. Programda birbirinden değerli seyahat yazarlarımızı konuk ettik. Buradan inanılmaz güzelliklerle ayrıldıklarını bize ifade ettiler. Bizden kendilerinden artık ilimizin turizm elçileri olmalarını rica ettik" dedi.


Seyahat yazarlarından İlhan Bahar Gündoğdu ise "Rize eşsiz coğrafyası ile her mevsim görülmesi gereken bir yer. Doğa, kültür ve tarihin izlerini görmek isteyenler mutlaka Rize’yi ziyaret etmeli. Birçok insan bu güzel doğayı görmekten kendini mahrum etmiş. Rize’nin tanıtımı için, birkaç günde olsa buradayım. İlk gün İyidere'de ki Pileki Mağarasıyla başladık. Pileki mağarası bizi tepesinden akan şelale ve yağmurla karşıladı. Mağara doğal bir mağara değil. Pileki denilen ekmek pişirmekte kullanılan taş tablaları bu mağaradan çıkarmışlar. Ardından 2 kilometrelik su yolu eşliğinde yemyeşil bir yolda yürüyerek tarihi değirmene ulaştık. Çay içtik, Rize’nin yemeklerini yedik, yeni yerler keşfettik. Rize’yi mutlaka gelip görmelisiniz. Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı şükranlarımız sunuyorum. Aldığımız notları fotoğrafları köşelerimize, bloklarımıza ve sayfalarımıza taşıyarak bu güzel şehrin tanıtımına katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi