RİZE TABİP ODASI BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Eğitim 05.09.2021 - 18:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2837+ kez okundu.
 

RİZE TABİP ODASI BAŞKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin Okulların açılması için alınan tedbirler için ‘’ne yazık ki dağ fare doğurdu’’ dedi.      Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin’in yayınladığı yazılı açıklama aynen şöyle’ ’Bakanların ve YÖK Başkanının yaptığı toplantıda tedbirlerle ilgili kısımlar sadece tavsiye şeklinde olup, mecburiyet bulunmamaktadır.     Oysaki Umumi Hıfzı Sıhhat Kanunu bu konuda tereddüte meydan vermeyecek şekilde alınacak önlemleri belirtmiştir. Kanunun Salgınlarla mücadeleden bahseden 72. Maddesinde; Salgın hastalıklardan biri zuhur ettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur:     1 - Hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenlerin ve hastalığı neşrü tamim eylediği tetkikatı fenniye ile tebeyyün edenlerin fennen icap eden müddet zarfında ve sıhhat memurlarınca hanelerinde veya sıhhi ve fenni şartları haiz mahallerde tecrit ve müşahede altına vaz'ı.(Filyasyon hizmeti)     2 - Hastalara veya hastalığa maruz bulunanlara serum veya aşı tatbiki. 3,4,5 ve 6.maddeler gıdalar ve hastalığı yayan hayvanlarla ilgili.     7-Dahilinde sari ve salgın hastalıklardan biri zuhur eden umumi mahallerin tehlike zail oluncaya kadar set ve tahliyesi.(Karantina)    Görüldüğü gibi mevcut kanunda aşı uygulaması mecburi olduğu halde, yetkililer bunu göze alamamakta, kişilerin isteğine bırakmaktadır.     Ayrıca yurtlara kayıt esnasında ve gıda sektöründe çalışanların yapılan portör muayenelerinde istenen sağlık raporlarında kişinin herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığı belirtilmektedir. Bunu ispatlamak da ya aşı yapıldığını belgelemek, ya da PCR testi ile mümkün olacaktır. Öyleyse yurt kaydı için belge verecek doktor arkadaşların bu iki durumdan birini kişilerden istemesi gerekmektedir. Yine çocuklarını servisle okula gönderecek aileler, servis sürücülerinden ve çalışanlarından aşı yaptırmış olanları tercih etmeli. İlimizdeki son duruma gelince Eylül ayında da pozitif vaka birinciliğini kimseye bırakma niyetinde olmadığımız görülmektedir. Günlük vaka sayılarında rekor üstüne rekor kırmaktayız. Hastanelerimizde neredeyse normal hastaların yatacağı servis kalmadı dersek yeridir. Yoğun bakımlarımız entübe hastalarla dolu ve maalesef bu hastaların çoğunluğu aşı yaptırmamış hastalar tarafından işgal ediliyor.     Bütün bunlar yetmezmiş gibi ilimizde yapılan son açılışlarda maske, mesafe tedbirlerine uyulmaması ve kalabalığın etkisiyle Eylül ayı boyunca vakaların artacağını tahmin ediyoruz.     Son olarak ailelere seslenmek istiyorum, lütfen aile büyüklerimiz ve çocuklarımız için virüsle mücadelede gereken hassasiyeti gösterelim, aşılarımızı olalım, eksik aşılarımızı tamamlayalım’dedi.

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin Okulların açılması için alınan tedbirler için ‘’ne yazık ki dağ fare doğurdu’’ dedi.

    
Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin’in yayınladığı yazılı açıklama aynen şöyle’ ’Bakanların ve YÖK Başkanının yaptığı toplantıda tedbirlerle ilgili kısımlar sadece tavsiye şeklinde olup, mecburiyet bulunmamaktadır.

   
Oysaki Umumi Hıfzı Sıhhat Kanunu bu konuda tereddüte meydan vermeyecek şekilde alınacak önlemleri belirtmiştir. Kanunun Salgınlarla mücadeleden bahseden 72. Maddesinde; Salgın hastalıklardan biri zuhur ettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur:

   
1 - Hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenlerin ve hastalığı neşrü tamim eylediği tetkikatı fenniye ile tebeyyün edenlerin fennen icap eden müddet zarfında ve sıhhat memurlarınca hanelerinde veya sıhhi ve fenni şartları haiz mahallerde tecrit ve müşahede altına vaz'ı.(Filyasyon hizmeti)

   
2 - Hastalara veya hastalığa maruz bulunanlara serum veya aşı tatbiki.


3,4,5 ve 6.maddeler gıdalar ve hastalığı yayan hayvanlarla ilgili.

   
7-Dahilinde sari ve salgın hastalıklardan biri zuhur eden umumi mahallerin tehlike zail oluncaya kadar set ve tahliyesi.(Karantina)

  
Görüldüğü gibi mevcut kanunda aşı uygulaması mecburi olduğu halde, yetkililer bunu göze alamamakta, kişilerin isteğine bırakmaktadır.

   
Ayrıca yurtlara kayıt esnasında ve gıda sektöründe çalışanların yapılan portör muayenelerinde istenen sağlık raporlarında kişinin herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığı belirtilmektedir. Bunu ispatlamak da ya aşı yapıldığını belgelemek, ya da PCR testi ile mümkün olacaktır. Öyleyse yurt kaydı için belge verecek doktor arkadaşların bu iki durumdan birini kişilerden istemesi gerekmektedir. Yine çocuklarını servisle okula gönderecek aileler, servis sürücülerinden ve çalışanlarından aşı yaptırmış olanları tercih etmeli.


İlimizdeki son duruma gelince Eylül ayında da pozitif vaka birinciliğini kimseye bırakma niyetinde olmadığımız görülmektedir. Günlük vaka sayılarında rekor üstüne rekor kırmaktayız. Hastanelerimizde neredeyse normal hastaların yatacağı servis kalmadı dersek yeridir. Yoğun bakımlarımız entübe hastalarla dolu ve maalesef bu hastaların çoğunluğu aşı yaptırmamış hastalar tarafından işgal ediliyor.

   
Bütün bunlar yetmezmiş gibi ilimizde yapılan son açılışlarda maske, mesafe tedbirlerine uyulmaması ve kalabalığın etkisiyle Eylül ayı boyunca vakaların artacağını tahmin ediyoruz.

   
Son olarak ailelere seslenmek istiyorum, lütfen aile büyüklerimiz ve çocuklarımız için virüsle mücadelede gereken hassasiyeti gösterelim, aşılarımızı olalım, eksik aşılarımızı tamamlayalım’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi