Rize Ticaret Borsası'ndan 'gübreyi ikinci sürgüne erteleyin' uyarısı

Rize 26.03.2020 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1931+ kez okundu.
 

Rize Ticaret Borsası'ndan 'gübreyi ikinci sürgüne erteleyin' uyarısı

RİZE Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, dünyada ve ülkemizde yayılım gösteren Covid-19 virüsünün bölgede yayılmaması adına devletin aldığı önlemlere ek olarak, bölgeye özgü önlemlerin de alınması gerektiğini söyledi. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaş çay gübreleme işlerinin ertelenmesine ilişkin basın toplantısında konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ‘’Devletimizin korunma önlemlerine ilaveten; çay gübrelemesi işi için bu günlerde Rize’ye il dışından müstahsiller gelmektedirler. Bu kişilerin hastalığın yayılmasına sebep olabilecekleri/oldukları aşikardır. Üreticilerimizin bölgemize gelmemesi ve bu işi birinci sürgün sonuna ertelemesinin Covid-19 Virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından belirtilmektedir’’ dedi. ‘   GÜBRENİN İKİNCİ SÜRGÜN BAŞLARINDA VERİLMEli' Çay müstahsillerinin, gübrelemenin geç yapılmasından dolayı endişelenmemesini belirten Erdoğan, ziraat mühendisleri tarafından yaş çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesinde ve veriminde hiçbir kaybının olmayacağını ifade etti. Bu şekilde bitkinin kış boyunca dinlendiğinin, gerekli enzimleri topraktan aldığının altını çizen Erdoğan, gübrenin ikinci sürgün başlarında verilmesinin daha faydalı olacağını söyledi.   ÜRETİCİLERDEN RİCADA BULUNDU Erdoğan, ‘’Bütün dünyayla birlikte ülkemiz de çok zor bir süreçten geçmektedir. Bu hastalığın yayılmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Rizeli hemşerilerimden ricam şudur ki, il dışından gelen üreticilerimizin koronavirüs önlemleri kapsamında, bir defalık (bu yıl) ilimize gelişlerini sürgün başlangıcına kadar ertelemeleridir.’’ dedi.  

RİZE Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, dünyada ve ülkemizde yayılım gösteren Covid-19 virüsünün bölgede yayılmaması adına devletin aldığı önlemlere ek olarak, bölgeye özgü önlemlerin de alınması gerektiğini söyledi. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaş çay gübreleme işlerinin ertelenmesine ilişkin basın toplantısında konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ‘’Devletimizin korunma önlemlerine ilaveten; çay gübrelemesi işi için bu günlerde Rize’ye il dışından müstahsiller gelmektedirler. Bu kişilerin hastalığın yayılmasına sebep olabilecekleri/oldukları aşikardır. Üreticilerimizin bölgemize gelmemesi ve bu işi birinci sürgün sonuna ertelemesinin Covid-19 Virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından belirtilmektedir’’ dedi. ‘

 

GÜBRENİN İKİNCİ SÜRGÜN BAŞLARINDA VERİLMEli' Çay müstahsillerinin, gübrelemenin geç yapılmasından dolayı endişelenmemesini belirten Erdoğan, ziraat mühendisleri tarafından yaş çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesinde ve veriminde hiçbir kaybının olmayacağını ifade etti. Bu şekilde bitkinin kış boyunca dinlendiğinin, gerekli enzimleri topraktan aldığının altını çizen Erdoğan, gübrenin ikinci sürgün başlarında verilmesinin daha faydalı olacağını söyledi.

 

ÜRETİCİLERDEN RİCADA BULUNDU Erdoğan, ‘’Bütün dünyayla birlikte ülkemiz de çok zor bir süreçten geçmektedir. Bu hastalığın yayılmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Rizeli hemşerilerimden ricam şudur ki, il dışından gelen üreticilerimizin koronavirüs önlemleri kapsamında, bir defalık (bu yıl) ilimize gelişlerini sürgün başlangıcına kadar ertelemeleridir.’’ dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi