RİZE VE BÖLGEDE 4. SÜRGÜN YAŞ ÇAY HASADI

Rize 30.10.2020 - 09:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2180+ kez okundu.
 

RİZE VE BÖLGEDE 4. SÜRGÜN YAŞ ÇAY HASADI

DOĞU Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sahil kesimlerinde 4'üncü sürgün çay hasadı başladı. Üreticiler topladıkları çaylarını alım yapan özel sektör firmalarına yüksek bedellerle satıyor.    Doğu Karadeniz'de, 19 Mayıs’ta başlayan yaş çay sezonunda hava şartlarının iyi gitmesi ile birlikte 4'üncü sürgün çay hasadı başladı. Normal şartlarda 3 sürgün halinde toplanan yaş çay havaların sıcak gittiği yıllarda 4'üncü sürgünü de vererek üreticinin yüzünü güldürüyor. Bu yılda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucu 4'üncü sürgün yaş çay hasadı yapılıyor. Alım yerlerinde tekrar yoğunluk yaşayan üreticiler, çaylarını toplayarak alım yapan özel sektör firmalarına satıyor. Üretici İbrahim Dedecan “4'üncü sürgünü topluyoruz, bu gidişle 5'inci çay da gelecek” dedi. Dilek Kaçalın ise “Havalar güzel gitti. 4'üncü sürügünüde hasat ettik. Bu sene kar yağana kadar çay toplayacağız” diye konuştu.  Özel sektör çay fabrikası yetkilisi Mustafa Aytemiz ise “4'üncü sürgün çay alıyoruz. Vatandaşlar çay getirdiği müddetçe çay alacağız, onların mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı. 

DOĞU Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sahil kesimlerinde 4'üncü sürgün çay hasadı başladı. Üreticiler topladıkları çaylarını alım yapan özel sektör firmalarına yüksek bedellerle satıyor. 

 

Doğu Karadeniz'de, 19 Mayıs’ta başlayan yaş çay sezonunda hava şartlarının iyi gitmesi ile birlikte 4'üncü sürgün çay hasadı başladı. Normal şartlarda 3 sürgün halinde toplanan yaş çay havaların sıcak gittiği yıllarda 4'üncü sürgünü de vererek üreticinin yüzünü güldürüyor. Bu yılda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucu 4'üncü sürgün yaş çay hasadı yapılıyor. Alım yerlerinde tekrar yoğunluk yaşayan üreticiler, çaylarını toplayarak alım yapan özel sektör firmalarına satıyor. Üretici İbrahim Dedecan “4'üncü sürgünü topluyoruz, bu gidişle 5'inci çay da gelecek” dedi. Dilek Kaçalın ise “Havalar güzel gitti. 4'üncü sürügünüde hasat ettik. Bu sene kar yağana kadar çay toplayacağız” diye konuştu.  Özel sektör çay fabrikası yetkilisi Mustafa Aytemiz ise “4'üncü sürgün çay alıyoruz. Vatandaşlar çay getirdiği müddetçe çay alacağız, onların mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi