RİZE VE BÖLGEDE 777 KÖY YOLU KAPALI

Karadeniz 12.03.2022 - 13:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2695+ kez okundu.
 

RİZE VE BÖLGEDE 777 KÖY YOLU KAPALI

KARADENİZ Bölgesi'nde 9 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 777 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle Trabzon’da 708, Rize’de 214, Ordu’da 146, Giresun’da 438, Bayburt'ta 19, Sinop’ta 115, Artvin'de 48, Gümüşhane'de 88 ve Samsun'da 1 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.   Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışıyor. Ordu'nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi'nde yoğun kar nedeniyle yolda kalan bazı ambulans ve cenaze nakil araçları, iş makineleriyle kurtarıldı. Trabzon ile Bayburt arasında alternatif ulaşımın sağlandığı Araklı ilçesi Çatak- Salmankaş tüneli mevkisi de kar nedeniyle trafiğe kapandı. Kar yağışının sürdüğü bölgede risk nedeniyle yol açma çalışması başlatılmadı. Trabzon-Bayburt arasındaki ulaşım Zigana Dağı üzerinden sağlanıyor.

KARADENİZ Bölgesi'nde 9 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 777 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karadeniz Bölgesi'nde kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle Trabzon’da 708, Rize’de 214, Ordu’da 146, Giresun’da 438, Bayburt'ta 19, Sinop’ta 115, Artvin'de 48, Gümüşhane'de 88 ve Samsun'da 1 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

 

Belediye, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışıyor. Ordu'nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi'nde yoğun kar nedeniyle yolda kalan bazı ambulans ve cenaze nakil araçları, iş makineleriyle kurtarıldı. Trabzon ile Bayburt arasında alternatif ulaşımın sağlandığı Araklı ilçesi Çatak- Salmankaş tüneli mevkisi de kar nedeniyle trafiğe kapandı. Kar yağışının sürdüğü bölgede risk nedeniyle yol açma çalışması başlatılmadı. Trabzon-Bayburt arasındaki ulaşım Zigana Dağı üzerinden sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi