RİZE VE BÖLGEDE 963 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Karadeniz 17.01.2022 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2080+ kez okundu.
 

RİZE VE BÖLGEDE 963 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

DOĞU Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 963 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde soğuk hava ile birlikte 3 gündür kar yağışı da etkili oluyor. Bölgede çam ağaçları ve çayırlar beyaz örtüyle kaplanırken, yüksek kesimlerdeki yaylalar ile köylerde güzel görüntüler oluştu. Kar yağışı nedeniyle Trabzon'da 110, Ordu'da 13 mahallede, Rize'de 305, Giresun'da 241, Artvin'de 191, Amasya'da 16, Sinop'ta 69, Bayburt’ta 7 ve Çorum'da 11 köy yolu, ulaşıma kapandı.   EKİPLER TEYAKKUZA GEÇTİ   Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bazı köy ve mahallelerde kapanan yollar için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, vatandaşı kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor. Gece gündüz demeden, tuzlama ve kar temizleme çalışmaları sürdüren ekipler, yaşlı, hasta, engelli ve hamile vatandaşların evlerine giden yolları sürekli ulaşıma açık tutuyor. 

DOĞU Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 963 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde soğuk hava ile birlikte 3 gündür kar yağışı da etkili oluyor. Bölgede çam ağaçları ve çayırlar beyaz örtüyle kaplanırken, yüksek kesimlerdeki yaylalar ile köylerde güzel görüntüler oluştu. Kar yağışı nedeniyle Trabzon'da 110, Ordu'da 13 mahallede, Rize'de 305, Giresun'da 241, Artvin'de 191, Amasya'da 16, Sinop'ta 69, Bayburt’ta 7 ve Çorum'da 11 köy yolu, ulaşıma kapandı.

 

EKİPLER TEYAKKUZA GEÇTİ

 

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bazı köy ve mahallelerde kapanan yollar için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yoğun mesai harcayıp, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaştığı yolları açarak, vatandaşı kar esaretinden kurtarmaya çalışıyor. Gece gündüz demeden, tuzlama ve kar temizleme çalışmaları sürdüren ekipler, yaşlı, hasta, engelli ve hamile vatandaşların evlerine giden yolları sürekli ulaşıma açık tutuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi