RİZE VE KARADENİZ STK'LARI ATEŞ PÜSKÜRDÜ. GÖREVDEN ALINMASI YETMEZ

Rize 06.10.2020 - 16:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2559+ kez okundu.
 

RİZE VE KARADENİZ STK'LARI ATEŞ PÜSKÜRDÜ. GÖREVDEN ALINMASI YETMEZ

BASIN AÇIKLAMASI Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir zat; eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye yönelik ağır hakaretler içeren sözler sarf etmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış bu zat; Hipokrat yeminine aykırı davranmış bir hekim ve idareci olması hasebiyle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından gereken yapılarak Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmıştır. Ancak, bu görevden alma yeterli değildir. Bu zatın yaptığı, “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamalarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın açılması için Cumhuriyet Savcılarını, Sağlık Bakanlığını ve Tabipler Odasını çok acil olarak göreve çağırıyoruz. Bu zatın; Devletimizin kendisine verdiği makamların arkasına sığınarak yapmış olduğu “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden iğrenç ve insanlık dışı açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz. Aşağıda yer alan Karadenizli sivil toplum örgütleri olarak bu iğrenç davranışı şiddetle kınıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye de tedavisi sürecinde şifalar diliyor ve Büyük Türk Milletinin fertleri olarak saygılarımızı sunuyoruz.   Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı - ORHAN KEÇELİ  Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı – ALİ HACIFAZLIOĞLU Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (Ankara)–MUAMMER BOSTAN    Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (İstanbul) – RECEP ALBAYRAK Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı –ALİ HACIFAZLIOĞLU   Bayburtlular Dernek Başkanı – Adnan BAYRAM Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı – HAMDİ ASLAN  Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı – İBRAHİM IŞIK Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı – Kenan GÜLLÜ         Ordulular Derneği Başkanı – Ayhan CURAVAL   Giresunlular Derneği Başkanı – SALİH HACIÖMEROĞLU  -     Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı -Tuncay GENCER        

BASIN AÇIKLAMASI


Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir zat; eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye yönelik ağır hakaretler içeren sözler sarf etmiştir.


İnsanlıktan nasibini almamış bu zat; Hipokrat yeminine aykırı davranmış bir hekim ve idareci olması hasebiyle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından gereken yapılarak Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmıştır.


Ancak, bu görevden alma yeterli değildir.


Bu zatın yaptığı, “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamalarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın açılması için Cumhuriyet Savcılarını, Sağlık Bakanlığını ve Tabipler Odasını çok acil olarak göreve çağırıyoruz.


Bu zatın; Devletimizin kendisine verdiği makamların arkasına sığınarak yapmış olduğu “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden iğrenç ve insanlık dışı açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz.


Aşağıda yer alan Karadenizli sivil toplum örgütleri olarak bu iğrenç davranışı şiddetle kınıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.


Başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye de tedavisi sürecinde şifalar diliyor ve Büyük Türk Milletinin fertleri olarak saygılarımızı sunuyoruz.

 

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı - ORHAN KEÇELİ 

Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı – ALİ HACIFAZLIOĞLU


Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (Ankara)–MUAMMER BOSTAN   


Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (İstanbul) – RECEP ALBAYRAK


Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı –ALİ HACIFAZLIOĞLU  


Bayburtlular Dernek Başkanı – Adnan BAYRAM


Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı – HAMDİ ASLAN 


Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı – İBRAHİM IŞIK


Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı – Kenan GÜLLÜ        


Ordulular Derneği Başkanı – Ayhan CURAVAL  


Giresunlular Derneği Başkanı – SALİH HACIÖMEROĞLU  -    


Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı -Tuncay GENCER

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi