Rize ve Rizeli için hayırlı hizmetler ver(ebil)mesini diliyorum.

Rize 30.04.2019 - 10:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2380+ kez okundu.
 

Rize ve Rizeli için hayırlı hizmetler ver(ebil)mesini diliyorum.

BİR TEŞEKKÜR ve  BELEDİYELERİN (tabela) İSİMLERİ NASIL OLMALI?    Ankara ve İstanbul BŞB’lerinin adına(tabelasına) T.C. eklenmedini çok doğru buluyor, destekliyor ve yapanlara teşekkür ediyorum.    Aynı davranışın zorunlu hale getirilmesi ve tüm Büyük Şehir belediyelerinde, mesela Dıyarbakır’da da (hatta diğer şehir. belediyelerinde de) yapılması bence çok yerinde olacaktır.    Bilmem hangi (vasıflandırmak istemediğim) apartman üniversitenin kapısına, personel arabasına siyah plaka ile T.C. damgası basılırken, kıytırık futbol maçlarında, üstelik 11 futbolcunun yabancı olduğu takımlar için İstiklal Marşı okunurken (ki bu 12 Eylül darbecilerinin getirdiği zorunlu bir uygulamaydı! Ondan önce Türk Sporu adına üç defa ‘sağ ol, sağ ol, sağ ol’ denirdi!) koskoca belediyelerden Türkiye Cumhuriyeti adının silinmesi , makum meselede sözde “çözüm süreci” adı altında yapılan büyük bir hataydı.    Bu arada T.C.Diyarbakır BŞB yazısının altına (veya Mardin...) T.C. Diyarıbekir ...(kürtçe neyse) yazılırsa da (çoğunluk Kürtçe konuşuyorsa ve Belediye Meclisi bu yönde bir karar alırsa) buna bir şey demem. Zira onu Türkiye Cumhuriyetinin içinde, sosyokültürel bir zenginlik ve hak olarak görürüm. Bunu o belediyeleri Ak Parti, hatta  MHP kazansa ve yapsa da yine normal karşılarım.     Burada iki önemli nokta var:  1. Bu ülke hepimizindir.  2. Ama burası şeksiz ve şüphesiz Türkiye Cumhuriyetidir.     ...Ben iyi iş yapan belediye ya da her hangi kurum veya şahsiyet her kimse destekleyecek ve gerektiğinde buradan paylaşacağım. Yanlış işleri ise her zaman olduğu gibi eleştirmeye ve kendimizce doğruyu göstermeye devam edeceğim.    Bu bağlamda küçük bir soru: Rize Belediyesinin kapısında “T.C. RİZE BELEDİYESİ” yazsa kötü mü olur!?    Şahsen ben, değerli başkan, güzel kardeşim Rahmi Metin’den bunu beklerim.    Ama gerçekleşebilir mi? Zor! Müsade etmezler, güç sahipleri buna “tükürdüğünü yalamak” gibi bakar çünkü.    Ne kötü şey hatadan dönmesini becerememek, o erdemi gösterememek.    Bu vesileyle sayın başkanı tekrar kutluyor, Allah kolaylık versin diyor, Rize ve Rizeli için işe yarar, güzel, hayırlı hizmetler ver(ebil)mesini diliyorum.    Allah yardımcısı olsun.  Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK 

BİR TEŞEKKÜR ve  BELEDİYELERİN (tabela) İSİMLERİ NASIL OLMALI? 

 

Ankara ve İstanbul BŞB’lerinin adına(tabelasına) T.C. eklenmedini çok doğru buluyor, destekliyor ve yapanlara teşekkür ediyorum. 

 

Aynı davranışın zorunlu hale getirilmesi ve tüm Büyük Şehir belediyelerinde, mesela Dıyarbakır’da da (hatta diğer şehir. belediyelerinde de) yapılması bence çok yerinde olacaktır. 

 

Bilmem hangi (vasıflandırmak istemediğim) apartman üniversitenin kapısına, personel arabasına siyah plaka ile T.C. damgası basılırken, kıytırık futbol maçlarında, üstelik 11 futbolcunun yabancı olduğu takımlar için İstiklal Marşı okunurken (ki bu 12 Eylül darbecilerinin getirdiği zorunlu bir uygulamaydı! Ondan önce Türk Sporu adına üç defa ‘sağ ol, sağ ol, sağ ol’ denirdi!) koskoca belediyelerden Türkiye Cumhuriyeti adının silinmesi , makum meselede sözde “çözüm süreci” adı altında yapılan büyük bir hataydı. 

 

Bu arada T.C.Diyarbakır BŞB yazısının altına (veya Mardin...) T.C. Diyarıbekir ...(kürtçe neyse) yazılırsa da (çoğunluk Kürtçe konuşuyorsa ve Belediye Meclisi bu yönde bir karar alırsa) buna bir şey demem. Zira onu Türkiye Cumhuriyetinin içinde, sosyokültürel bir zenginlik ve hak olarak görürüm. Bunu o belediyeleri Ak Parti, hatta  MHP kazansa ve yapsa da yine normal karşılarım.  

 

Burada iki önemli nokta var: 

1. Bu ülke hepimizindir. 

2. Ama burası şeksiz ve şüphesiz Türkiye Cumhuriyetidir.  

 

...Ben iyi iş yapan belediye ya da her hangi kurum veya şahsiyet her kimse destekleyecek ve gerektiğinde buradan paylaşacağım. Yanlış işleri ise her zaman olduğu gibi eleştirmeye ve kendimizce doğruyu göstermeye devam edeceğim. 

 

Bu bağlamda küçük bir soru: Rize Belediyesinin kapısında “T.C. RİZE BELEDİYESİ” yazsa kötü mü olur!? 

 

Şahsen ben, değerli başkan, güzel kardeşim Rahmi Metin’den bunu beklerim. 

 

Ama gerçekleşebilir mi? Zor! Müsade etmezler, güç sahipleri buna “tükürdüğünü yalamak” gibi bakar çünkü. 

 

Ne kötü şey hatadan dönmesini becerememek, o erdemi gösterememek. 

 

Bu vesileyle sayın başkanı tekrar kutluyor, Allah kolaylık versin diyor, Rize ve Rizeli için işe yarar, güzel, hayırlı hizmetler ver(ebil)mesini diliyorum. 

 

Allah yardımcısı olsun. 


Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi