RİZE'DE PAZARCI ESNAFI ZORDA

Eğitim 25.05.2025 - 20:53, Güncelleme: 25.05.2025 - 20:54 8407+ kez okundu.
 

RİZE'DE PAZARCI ESNAFI ZORDA

Konuya ilişkin olarak pazarda uzun süredir esnaflık yapan Murat Küçükaydın ile görüştük. Küçükaydın, özellikle birinci sürgün yaş çay döneminin ilk haftalarında satışların oldukça düşük olduğunu belirterek şunları söyledi:
Çay Sezonu Rize'de Pazarcı Esnafını İlk Haftalarda Olumsuz Etkiliyor Haber: Bayram Arif TURAN Rize'de yaş çay sezonunun başlaması, bölge ekonomisinde hareketlilik yaratırken, bu durumdan en çok etkilenen gruplardan biri de pazarcı esnafı oldu. Her hafta Pazar günü Liseler mevkiinde kurulan Rize Halk Pazarı, bu hafta beklentilerin altında kaldı ve esnafın yüzünü güldürmedi. “Çay sezonunun ilk haftası biz pazarcılar için her zaman durgun geçiyor. İnsanlar tarlalara gidiyor, alım yerlerine koşturuyor, haliyle pazara uğrayan da azalıyor. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da ilerleyen haftalarda hareketlilik artar, satışlarımız normale döner.” Rize’nin neredeyse tüm ilçelerinde pazar kurduklarını belirten Küçükaydın, benzer durgunluğun diğer ilçelerdeki pazar yerlerinde de yaşandığını ifade etti. “İlk hafta sadece merkezde değil, Çayeli'nden Ardeşen'e, Pazar’dan İkizdere’ye kadar bütün ilçelerde işlerimiz zayıf geçti,” diyen Küçükaydın, esnafın buna hazırlıklı olduğunu da ekledi. Ürün fiyatları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Küçükaydın, “Kurduğumuz pazarlarda sebzeden meyveye, tuhafiyeden ev eşyasına kadar tüm ürünlerimizi piyasa koşullarının birkaç puan altında fiyatlarla sunuyoruz. Müşterilerimize her zaman kaliteli ürün vermeye gayret ediyoruz. Ucuza ürün satıyoruz ama kaliteden asla taviz vermiyoruz,” diyerek, esnaf olarak müşteri memnuniyetine önem verdiklerinin altını çizdi. Rize'de çay sezonunun ilerleyen haftalarında pazarlarda hareketliliğin artması bekleniyor. Pazarcı esnafı ise hem ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmayı hem de mevsimsel dalgalanmalara rağmen ayakta kalmayı umut ediyor.
Konuya ilişkin olarak pazarda uzun süredir esnaflık yapan Murat Küçükaydın ile görüştük. Küçükaydın, özellikle birinci sürgün yaş çay döneminin ilk haftalarında satışların oldukça düşük olduğunu belirterek şunları söyledi:

Çay Sezonu Rize'de Pazarcı Esnafını İlk Haftalarda Olumsuz Etkiliyor

Haber: Bayram Arif TURAN

Rize'de yaş çay sezonunun başlaması, bölge ekonomisinde hareketlilik yaratırken, bu durumdan en çok etkilenen gruplardan biri de pazarcı esnafı oldu. Her hafta Pazar günü Liseler mevkiinde kurulan Rize Halk Pazarı, bu hafta beklentilerin altında kaldı ve esnafın yüzünü güldürmedi.

“Çay sezonunun ilk haftası biz pazarcılar için her zaman durgun geçiyor. İnsanlar tarlalara gidiyor, alım yerlerine koşturuyor, haliyle pazara uğrayan da azalıyor. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da ilerleyen haftalarda hareketlilik artar, satışlarımız normale döner.”

Rize’nin neredeyse tüm ilçelerinde pazar kurduklarını belirten Küçükaydın, benzer durgunluğun diğer ilçelerdeki pazar yerlerinde de yaşandığını ifade etti.

“İlk hafta sadece merkezde değil, Çayeli'nden Ardeşen'e, Pazar’dan İkizdere’ye kadar bütün ilçelerde işlerimiz zayıf geçti,” diyen Küçükaydın, esnafın buna hazırlıklı olduğunu da ekledi.

Ürün fiyatları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Küçükaydın, “Kurduğumuz pazarlarda sebzeden meyveye, tuhafiyeden ev eşyasına kadar tüm ürünlerimizi piyasa koşullarının birkaç puan altında fiyatlarla sunuyoruz. Müşterilerimize her zaman kaliteli ürün vermeye gayret ediyoruz. Ucuza ürün satıyoruz ama kaliteden asla taviz vermiyoruz,” diyerek, esnaf olarak müşteri memnuniyetine önem verdiklerinin altını çizdi.

Rize'de çay sezonunun ilerleyen haftalarında pazarlarda hareketliliğin artması bekleniyor. Pazarcı esnafı ise hem ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmayı hem de mevsimsel dalgalanmalara rağmen ayakta kalmayı umut ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi