RİZEDEN UÇ OTOBÜS İLE 120 GENÇ ŞÜHEDANIN İZİNDE YÜRÜDÜ

Türkiye 10.01.2022 - 09:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2491+ kez okundu.
 

RİZEDEN UÇ OTOBÜS İLE 120 GENÇ ŞÜHEDANIN İZİNDE YÜRÜDÜ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor vefa yürüyüşüne Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Rize Belediyesi katkılarıyla Rize’den 3 otobüsle 120 genç şühedanın izninde ecdadına koştu...      Gençlik ve Spor Bakanlığının, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" sloganıyla düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarında birkaç yıldır olduğu gibi binlerce genç, şehitler için yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, ‘’Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümünde Türkiye'nin dört bir yanından binlerce gencin Sarıkamış'a gelip, ecdadını ve şanlı tarihini anıyor. Gençlerimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacaklar ve fedakâr ecdadını ve şehitlerini anacaklar." dedi. Sarıkamış'ta 107 yıl önce yaşananların, ortaya konulan kahramanlıkların her zaman hatırlanması gerektiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, "Bu cennet toprakları bizlere vatan kılan ecdadın açtığı bu yolda bu aziz coğrafyayı, bu cennet vatanı inşallah gençlerimizle birlikte ilelebet payidar kılacaktır" dedi.       Rize Gençlik hizmetleri Müdürü  Yasin Çakmakçı’’ 120 gencimiz ile Rizeden birlikte burada vatanımız için canlarını 107 yıl önce feda eden aziz şehitlerimizi Allah-u Ekber dağlarında anmak için bir araya geldik. Vatan savunması için çıktıkları bu zorlu yolda donarak şehit olan binlerce Mehmetçik bizlerin unutulmaz ve unutulmayacak bir yarasıdır. Burada olup bu duyguyu yaşamak bizlere nasip oldu. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. 120 gencimiz ile birlikte buraya gelerek bu manevi atmosferi yaşamamızı sağlayan Gençlik ve spor bakanımız Sn Muharrem Kasapoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi.       Şehitleri anmak için gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi. Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliğine, Milli Savunma Balkanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars Valisi Türker Oğuz, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı ile diğer protokol üyeleri katıldı Türkiye’nin en büyük kamu teşekküllerinden birisi olan ÇAYKUR, her etkinlikte olduğu gibi sosyal sorumluluğun bilincinde olarak, dondurucu soğukta Sarıkamış’ta on binlerce insana sıcak çay ikram ederek gönüllerini fethetti.       Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızıl çubuk zirvesinde bir araya geldi. 1. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümünde şehitlerimiz dualarla  anılıyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor vefa yürüyüşüne Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Rize Belediyesi katkılarıyla Rize’den 3 otobüsle 120 genç şühedanın izninde ecdadına koştu...

    
Gençlik ve Spor Bakanlığının, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" sloganıyla düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarında birkaç yıldır olduğu gibi binlerce genç, şehitler için yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, ‘’Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümünde Türkiye'nin dört bir yanından binlerce gencin Sarıkamış'a gelip, ecdadını ve şanlı tarihini anıyor. Gençlerimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacaklar ve fedakâr ecdadını ve şehitlerini anacaklar." dedi. Sarıkamış'ta 107 yıl önce yaşananların, ortaya konulan kahramanlıkların her zaman hatırlanması gerektiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, "Bu cennet toprakları bizlere vatan kılan ecdadın açtığı bu yolda bu aziz coğrafyayı, bu cennet vatanı inşallah gençlerimizle birlikte ilelebet payidar kılacaktır" dedi. 

    
Rize Gençlik hizmetleri Müdürü  Yasin Çakmakçı’’ 120 gencimiz ile Rizeden birlikte burada vatanımız için canlarını 107 yıl önce feda eden aziz şehitlerimizi Allah-u Ekber dağlarında anmak için bir araya geldik. Vatan savunması için çıktıkları bu zorlu yolda donarak şehit olan binlerce Mehmetçik bizlerin unutulmaz ve unutulmayacak bir yarasıdır. Burada olup bu duyguyu yaşamak bizlere nasip oldu. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. 120 gencimiz ile birlikte buraya gelerek bu manevi atmosferi yaşamamızı sağlayan Gençlik ve spor bakanımız Sn Muharrem Kasapoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi. 

    
Şehitleri anmak için gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi. Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliğine, Milli Savunma Balkanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars Valisi Türker Oğuz, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı ile diğer protokol üyeleri katıldı Türkiye’nin en büyük kamu teşekküllerinden birisi olan ÇAYKUR, her etkinlikte olduğu gibi sosyal sorumluluğun bilincinde olarak, dondurucu soğukta Sarıkamış’ta on binlerce insana sıcak çay ikram ederek gönüllerini fethetti. 

    
Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızıl çubuk zirvesinde bir araya geldi. 1. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıl dönümünde şehitlerimiz dualarla  anılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi