Rizeli eski Siyasetçi Nevzat Kösoğlu

Siyaset 13.06.2022 - 21:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3538+ kez okundu.
 

Rizeli eski Siyasetçi Nevzat Kösoğlu

Rizeli Siyasetçi, Yazar, Düşünür 12 Eylül öncesinin MHP Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu hakkında siyaset öncesi ve sonrası yazılanlar (Nevzat Kösoğlu Armağanı) isimli kitapta toplandı.      Ötüken Yayınlarından çıkan 450 sahifelik kitapta Yazar-Düşünür ve Siyasetçi Nevzat Kösoğlu ’nu tanıyanlar, arkadaşları ve ilim adamlarının 2013 yılında ölümü ardından hatıralarının toplandığı bir kitap. Nevzat Kösoğlu anı kitabını Prof.Dr. Ayşe Melek Kösoğlu Özyetkin hazırladı. Kitapta Nevzat Kösoğlu’nun Hayatı ve Şahsiyeti bölümünde Elif Tuğçe Kurt, Nuri Gürgür, Ahmet İyioldu, Dr. Cezmi Bayram, Doç.Dr. Nasrullah Uzman, Prof.Dr. Abdulkadir İlgen, Prof.Dr. Recep Kılıç, Prof.Dr. Cemal Kurnaz, Şerafettin Yılmaz, Prof.Dr. Mehmet Akif Okur, Doç.Dr. Kaan Çalen, Hüseyin Raşit Yılmaz, Dr. Cemil Doğaç İpek, Hüseyin Erdem, Dr. Süleyman Eryiğit, Cem Sökmen in yazıları yer alıyor. Kitapta birbirinden değerli hiçbir yerde yayınlanmamış aile fotoğrafları da yer almış. Kars’ta Ayvaz Gökdemir ile asker arkadaşı olduğunu kitaptaki fotoğrafında görüyoruz. Türk Dünyasına çok önem veren Nevzat Kösoğlu Sadi Somuncuoğlu ile birlikte Ebulfeyz Elçibey’i Bakü’de ziyaretlerinde yakında görüyoruz.    Kitabın önsüzünü  Prof.Dr.Ayşe Melek Kösoğlu Özyetkin yazdı.Özyetkin önsözde’ ’Türk fikir ve kültür hayatının müstesna şahsiyeti Nevzat Kösoğlu’nun vefatının ardından onun fikir dünyasını ve siyasi yönünü anlatan eserlerini değerlendiren çok sayıda yazı, yakın dostları, dava arkadaşları ve ilim adamları tarafından kaleme alındı. Onu tanıyanlar şahsiyeti ve bu hayattaki duruşuyla sanki söz birliği etmiş gibi aynı şeyleri yazdılar. Kıblesinden hiç şaşmayan, ilkelerinden asla taviz vermeyen, imanı ve ameli aynı bedende dengeli bir şekilde birleştirmiş, zihni berrak, dürüst, cesur, korkusuz bir şahsiyet. Nevzat Kösoğlu ‘nu Nevzat Kösoğlu yapan derin ilmiyle, tefekkürüyle ortaya çıkan, herkesin çok açık bir şekilde gördüğü karakter özellikleriydi.      Hayatının sonuna kadar Türk milletine ve Türk kültürüne olan bağlılığı Nevzat Kösoğlu’nun değer verdiği tüm alanlarda sürekli tefekkür etmesinin, ciddi meselelere çözüm yolları önermesinin ve yazmasının temel kaynağı oldu’’ diye yazdı.     Nevzat Kösoğlu 1977 yılında MHP Erzurum Milletvekili seçildi.12 Eylül ihtilalinde 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 1987 yılında beraat etti. Beraat sonrası siyasetten uzak duran Kösoğlu 14 ciltlik Büyük Türk Klasikleri,30 ciltlik Başlangıçtan Günümüze Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi projelerine öncülük etmiştir.1998 yılında yapılan 32.Olağan Genel kurulda Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı seçilmiştir. Türk Kültürü hakkında sayısız kitaplar kaleme alarak yayın hayatına kavuşturmuştur.     2013 yılında vefat eden Nevzat Kösoğlu 2009 yılında TBMM tarafından Onur ve Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.3 çocuk babası Nevzat Kösoğlu’nun kabri Ankara-Gölbaşı Mezarlığındadır    

Rizeli Siyasetçi, Yazar, Düşünür 12 Eylül öncesinin MHP Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu hakkında siyaset öncesi ve sonrası yazılanlar (Nevzat Kösoğlu Armağanı) isimli kitapta toplandı.

    

Ötüken Yayınlarından çıkan 450 sahifelik kitapta Yazar-Düşünür ve Siyasetçi Nevzat Kösoğlu ’nu tanıyanlar, arkadaşları ve ilim adamlarının 2013 yılında ölümü ardından hatıralarının toplandığı bir kitap. Nevzat Kösoğlu anı kitabını Prof.Dr. Ayşe Melek Kösoğlu Özyetkin hazırladı. Kitapta Nevzat Kösoğlu’nun Hayatı ve Şahsiyeti bölümünde Elif Tuğçe Kurt, Nuri Gürgür, Ahmet İyioldu, Dr. Cezmi Bayram, Doç.Dr. Nasrullah Uzman, Prof.Dr. Abdulkadir İlgen, Prof.Dr. Recep Kılıç, Prof.Dr. Cemal Kurnaz, Şerafettin Yılmaz, Prof.Dr. Mehmet Akif Okur, Doç.Dr. Kaan Çalen, Hüseyin Raşit Yılmaz, Dr. Cemil Doğaç İpek, Hüseyin Erdem, Dr. Süleyman Eryiğit, Cem Sökmen in yazıları yer alıyor. Kitapta birbirinden değerli hiçbir yerde yayınlanmamış aile fotoğrafları da yer almış. Kars’ta Ayvaz Gökdemir ile asker arkadaşı olduğunu kitaptaki fotoğrafında görüyoruz. Türk Dünyasına çok önem veren Nevzat Kösoğlu Sadi Somuncuoğlu ile birlikte Ebulfeyz Elçibey’i Bakü’de ziyaretlerinde yakında görüyoruz.

  

Kitabın önsüzünü  Prof.Dr.Ayşe Melek Kösoğlu Özyetkin yazdı.Özyetkin önsözde’ ’Türk fikir ve kültür hayatının müstesna şahsiyeti Nevzat Kösoğlu’nun vefatının ardından onun fikir dünyasını ve siyasi yönünü anlatan eserlerini değerlendiren çok sayıda yazı, yakın dostları, dava arkadaşları ve ilim adamları tarafından kaleme alındı. Onu tanıyanlar şahsiyeti ve bu hayattaki duruşuyla sanki söz birliği etmiş gibi aynı şeyleri yazdılar. Kıblesinden hiç şaşmayan, ilkelerinden asla taviz vermeyen, imanı ve ameli aynı bedende dengeli bir şekilde birleştirmiş, zihni berrak, dürüst, cesur, korkusuz bir şahsiyet. Nevzat Kösoğlu ‘nu Nevzat Kösoğlu yapan derin ilmiyle, tefekkürüyle ortaya çıkan, herkesin çok açık bir şekilde gördüğü karakter özellikleriydi.

    

Hayatının sonuna kadar Türk milletine ve Türk kültürüne olan bağlılığı Nevzat Kösoğlu’nun değer verdiği tüm alanlarda sürekli tefekkür etmesinin, ciddi meselelere çözüm yolları önermesinin ve yazmasının temel kaynağı oldu’’ diye yazdı.

   

Nevzat Kösoğlu 1977 yılında MHP Erzurum Milletvekili seçildi.12 Eylül ihtilalinde 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 1987 yılında beraat etti. Beraat sonrası siyasetten uzak duran Kösoğlu 14 ciltlik Büyük Türk Klasikleri,30 ciltlik Başlangıçtan Günümüze Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi projelerine öncülük etmiştir.1998 yılında yapılan 32.Olağan Genel kurulda Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı seçilmiştir. Türk Kültürü hakkında sayısız kitaplar kaleme alarak yayın hayatına kavuşturmuştur.

   

2013 yılında vefat eden Nevzat Kösoğlu 2009 yılında TBMM tarafından Onur ve Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştür.3 çocuk babası Nevzat Kösoğlu’nun kabri Ankara-Gölbaşı Mezarlığındadır

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi