RİZELİ ESKİ VEKİLDEN DESTEK GELDİ

Rize 18.11.2020 - 09:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1981+ kez okundu.
 

RİZELİ ESKİ VEKİLDEN DESTEK GELDİ

Rize'nin İkizdere ilçesinin İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen taş ocağına halkın tepkisi devam ediyor.       İyidere’de taş dolgu yapılarak doldurulacak alanda Lojistik merkezin başlaması için ihale çalışması yapılmıştı. Doldurma çalışmalarına başlanılan Lojistik için İkizdere ilçesinde üç köy olan Gürdere, Cevizlik ve Ayvalık köylerini kapsayacak büyükçe bir alanda ruhsatlandırma çalışması devam ediyor. Yöre halkının ve STK ların tepki gösterdiği İşkencedere Taş Ocağına hayır kampanyasına bir destekte 1999 yılında İstanbul MHP Milletvekili olan İkizdereli Bozkurt Yaşar Öztürk’ten geldi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Öztürk’1999 yılında DOKAP projesi içinde; Ro-Ro limanı dere boyunca düşünülmüştü. Derenin seviyesi düşürülerek 6 km dere boyu yapılacaktı. Hiç dolgu kullanmadan. Hatta dereden çıkacak malzeme başka yerlere dolgu malzemesi olarak kullanılabilir. İkizdere de taş ocağından kurtulur’diye yazdı.

Rize'nin İkizdere ilçesinin İşkencedere Vadisinde yapılmak istenen taş ocağına halkın tepkisi devam ediyor.

     
İyidere’de taş dolgu yapılarak doldurulacak alanda Lojistik merkezin başlaması için ihale çalışması yapılmıştı. Doldurma çalışmalarına başlanılan Lojistik için İkizdere ilçesinde üç köy olan Gürdere, Cevizlik ve Ayvalık köylerini kapsayacak büyükçe bir alanda ruhsatlandırma çalışması devam ediyor. Yöre halkının ve STK ların tepki gösterdiği İşkencedere Taş Ocağına hayır kampanyasına bir destekte 1999 yılında İstanbul MHP Milletvekili olan İkizdereli Bozkurt Yaşar Öztürk’ten geldi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Öztürk’1999 yılında DOKAP projesi içinde; Ro-Ro limanı dere boyunca düşünülmüştü. Derenin seviyesi düşürülerek 6 km dere boyu yapılacaktı. Hiç dolgu kullanmadan. Hatta dereden çıkacak malzeme başka yerlere dolgu malzemesi olarak kullanılabilir. İkizdere de taş ocağından kurtulur’diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi